Stiri Politice

Orașul din România unde USR încă mai este în coaliție cu PNL: Tot ceea ce am realizat am realizat alături de ei

Cutremur uriaș în USR! Un greu din partid și-a dat demisia: Am alte valori

Preşedintele Organizaţiei municipale a USR Vaslui, mulţumit de colaborarea cu PNL în plan local.

Preşedintele Organizaţiei municipale a USR Vaslui, viceprimarul municipiului reşedinţă, Cătălin Mîndru, a declarat, într-o conferinţă de presă, că la la nivelul Consiliului Local Vaslui, colaborarea cu PNL este una bună, cu toate că partidul său se află în opoziţie la nivel central.

“Avem majoritatea împreună cu colegii liberali. Până acum, tot ceea ce am realizat am realizat alături de ei şi împreună cu ei, a fost o colaborare interesantă, grea, în sensul că nu eram pregătiţi poate niciunii pentru această activitate.

La nivel central partidul se află în opoziţie. Important este că această activitate pe care noi o numim politică şi de care românii fug în ultima perioadă, se realizează cu oameni. La fel se întâmplă şi aici la nivel local. Am găsit acei oameni cu care să construim împreună anumite proiecte, să construim această majoritate în Consiliul Local, care să aducă un plus valoare municipiului”, a precizat Cătălin Mîndru.

USR deține majoritatea la Vaslui

Viceprimarul municipiului Vaslui a declarat că intenţionează să candideze la funcţia de primar la alegerile locale viitoare, precizând că o decizie în acest sens va fi luată în urma analizei membrilor filialei locale şi în funcţie de contextul politic de la momentul alegerilor, care ar putea aduce în faţă şi alte soluţii.

Cătălin Mîndru a subliniat că municipiul reşedinţă are anul acesta cel mai mare buget din istorie care va permite realizarea multor investiţii şi a transmis că USR va susţine în Consiliul Local Vaslui în principal proiectele legate de educaţie şi tineret, amintind printre acestea reabilitarea curţilor şcolilor, construcţia de săli de sport în unităţile de învăţământ, dotarea cu mobilier şi materiale didactice a şcolilor şi grădiniţelor, acordarea unui sprijin financiar elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, înfiinţarea de cabinete de medicină şcolară şi a unui cabinet de medicină dentară pentru elevi sau implementarea unei strategii pentru tineret.

Liderul USR a amintit că în cursul acestei săptămâni, conducerea Primăriei Vaslui a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai ADR Nord-Est pentru pregătirea următorului exerciţiu financiar al Programului Operaţional Regional, în cadrul căruia municipiului reşedinţă are alocată suma de 63 de milioane de euro

USR deţine la nivelul judeţului, majorităţi în consiliile locale din Bârlad şi Vaslui, în ambele municipii având şi viceprimari.

To Top