Stiri Politice

Doar aşa se pot face economii! Opoziţia vrea tăieri masive de salarii şi concedieri ale bugetarilor

Apare o nouă forță politică în România: "E posibilă o construcţie şi alternativă de dreapta"

Opoziţia vrea tăieri masive de salarii şi concedieri ale bugetarilor! Cătălin Drulă a trecut la ameninţări. Doar aşa se pot face economii. Președintele USR a acuzat dur Guvernul PSD – PNL – UDMR. Coaliţia  se hrănește din inflația care-i sărăcește pe români.

Și nici banii pe care-i primesc în plus prin prețurile tot mai mari nu le ajung guvernanților, de vreme ne-am trezit cu o gaură de 20 de miliarde în bugetul statului. Banii nu mai ajung pentru să sunt înghițiți de sinecuri, de clientela de partid, de pensiile speciale și tot felul de alte privilegii pe care le dau PSD-iștii și PNL-iștii oamenilor lor, acuză liderul USR.

Drulă a dat și câteva exemple de unde ar putea guvernanții să strângă bani pentru a acoperi gaura din buget, asta dacă într-adevăr ar vrea să facă ordine în economie.

Președintele USR a mai afirmat că în aparatul de stat sunt mulți oameni care-și fac treaba și sunt profesioniști, dar nu primesc salariile pe care le merită din cauza pilelor de partid. Acești oameni angajați pe pile, a continuat Drulă, ar trebui dați afară, să-și găsească de muncă în privat.

Opoziţia vrea tăieri masive de salarii şi concedieri ale bugetarilor!

„În loc să taie pensiile speciale, toate sinecurile astea cu 12.000 de euro pe lună… Am făcut un calcul cu un coleg care mi-a fost secretar de stat. Noi estimăm că dacă s-ar încasa pe bune la aeroport, ar fi 60 de milioane de lei pe an în plus. Din 60, vreo 45 ajung la stat ca dividente. Nu-i totuna dacă la buget ai și ăia 45 de milioane sau nu. Nu-i totuna dacă, cum i-am prins eu în mandatul meu pe ăia de a fost dosarul cu DNA, de cumpăraseră 4 șalupe cu 100 de milioane, când prețul era 50 de milioane. Deci 50 era parandărătul. Când pui 50, cu 60, cu sinecuri, cu pensii speciale, cu noi posturi…”, a susținut președintele USR, în direct pe B1 TV.

Cătălin Drulă a ținut să se refere și la situația bugetarilor. „Discursul ăsta cu bugetarii… Avem nevoie de oameni care să lucreze în sistemul public și care să ofere servicii de educație, de sănătate, de administrație publică și sunt oameni cinstiți acolo și care-și fac treaba din greu. Și oamenii aceia nu câștigă câteodată cât ar trebui, cei performanți, din cauză că sunt toate pilele de partid. Dacă ai tăia.. Spunea dl Bolojan că se poate tăia. Vă spun și eu asta, se poate tăia și așa nu facem decât să-i răsplătim pe cei care sunt perfomanți, sunt muncitori și cei care au fost puși acolo de partid, de pile agățate prin sistem, să meargă în privat”, a mai spus Drulă.

To Top