Stiri Politice

Omul lui Traian Băsescu a pus mâna pe o sumă uriaşă! Tranzacţia momentului în România

Scandal uriaş pe scena politică! Traian Băsescu e terminat. I-a luat partidul
Traian Băsescu, sursa foto facebook

Omul lui Traian Băsescu a pus mâna pe o sumă uriaşă! Tranzacţia momentului în România. Este vorba despre zeci de milioane de euro. Un fost ministru, dar şi primar al Capitalei a pus mâna pe o sumă absolut uriaşă dintr-o afacere importantă.

Unul dintre apropiaţii fostului preşedinte, Traian Băsescu, a dat lovitura. Este vorba despre fostul primar şi ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a achiziţionat un teren de 45.000 de metri pătraţi din Sectorul 5 al Capitalei, pentru 35 milioane euro. Acesta este unul dintre ultimele terenuri mari din centrul Capitalei care dispune de documentaţii şi unde se poate demara un nou proiect imobiliar in perioada următoare.

Procedurile pentru autorizare au început acum mai bine de patru ani şi au fost demarate de TitanMar, compania lui Adriean Videanu, fost primar general al Bucureştiului şi ministru al economiei în guvernul Boc, conform zf.ro.

Din suma de 35 mil. euro, 20 mil. euro vor fi plătite cash iar 15 mil. euro merg la schimb pentru viitoare apartament şi spaţii comerciale.  “Proprietăţile One Cotroceni Park şi One Cotroceni Towers sunt învecinate pe aceeaşi strada, Şoseaua Progresului. Cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) estimată la 400 milioane euro, One Cotroceni Towers va fi o importantă dezvoltare mixtă şi un exemplu emblematic de regenerare urbană, care va creşte gradul de atractivitate a traiului, muncii şi a petrecerii timpului liber în Bucureşti. Aceasta va cuprinde 1.296 de unităţi rezidenţiale dispuse în cinci turnuri. Două turnuri vor avea 33 de etaje, devenind astfel cea mai înaltă dezvoltare rezidenţială din Bucureşti şi din regiune”, se arată în raportul publicat la BVB de companie.

Omul lui Traian Băsescu a pus mâna pe o sumă uriaşă!

Se estimează că lucrările de construire vor începe în martie 2023. Alte două turnuri vor avea 23 de etaje, în timp ce o clădirea va avea 16 etaje.

“Turnurile rezidenţiale vor fi conectate la nivelul parterului şi primului etaj, cu un mix de spaţii comerciale pentru o varietate de servicii, precum o sală de sport cu piscină, pieţe alimentare, restaurante, afterschool pentru copii şi alte servicii specifice care vor reduce timpul de deplasare al locuitorilor, şi mici spaţii de birouri la primul etaj”, mai spune sursa citată.

„Suntem încântaţi să anunţăm One Cotroceni Towers, noua noastră dezvoltare, şi extinderea eforturilor de regenerare urbană ale One United Properties în zona Cotroceni. Vânzările excelente de la One Cotroceni Park, unde 92% dintre unităţi au fost vândute în primul an de la demararea vânzărilor, au dovedit oportunitatea importantă pe care One United Properties o are în extinderea brandului high-end ONE către dezvoltări de dimensiuni mai mari, destinate clienţilor cu venituri medii şi medii superioare. În plus, observăm o cerere semnificativă pentru apartamente, birouri şi spaţii comerciale în zona Cotroceni, ceea ce înseamnă că este un cartier foarte important pentru investiţiile noastre viitoare”, spune Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

To Top