Stiri Politice

Nu putem fi pompieri la nesfârșit! Marcel Ciolacu, atac frontal la Klaus Iohannis: Acest lucru l-am spus întotdeauna

Nu putem fi pompieri la nesfârșit! Marcel Ciolacu, atac frontal la Klaus Iohannis: Acest lucru l-am spus întotdeauna

Președintele PSD Marcel Ciolacu a venit cu o reacție dură la adresa lui Klaus Iohannis, căruia i-a pus în vedere că dacă nu va fi desemnat premier în luna mai, va fi pusă în pericol stabilitatea țării.

Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, însă de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua, afirmă Marcel Ciolacu, în replică la declarațiile președintelui Klaus Iohannis.

„Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta. Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor”, afirmă Marcel Ciolacu.

În privința discuțiilor din spațiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, Ciolacu spune că răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect și fără nici o modificare.

Marcel Ciolacu, despre mandatul lui Klaus Iohannis: “Au fost ani pierduți”

„Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor. Ministerul Finanțelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituții pe OUG care implementa taxa de solidaritate”, încheie liderul PSD.

Reacția lui Ciolacu vice ca urmare a declarațiilor președintelui Klaus Iohannis pe cele două subiecte.

„Câteodată unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte”, spune Klaus Iohannis, după ce Marcel Ciolacu a spus că mandatele președintelui „au fost ani pierduți” din cauza unor „ranchiune și discuții politice și a unor decizii luate în acel moment”.

De asemenea, Iohannis spune că Ministerul Finanțelor (PSD) a elaborat actul privind taxa de solidaritate pentru companiile din energie, iar Miniserul Energiei (PNL) nu a fost cooptat: „Solicitarea mea a fost ca acest act să fie legal și clar. Rezultatul îl vedem cu toții la televizor…”.

To Top