Stiri Politice

Nu mă lăsaţi singur! Petre Daea, apel disperat în ședința de Guvern: Sunt multe puşti pe mine

Nu mă lăsaţi singur! Petre Daea, apel disperat în ședința de Guvern: Sunt multe puşti pe mine

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a anunţat că un grup de specialişti urmează să finalizeze, joi, măsurile de securizare pentru produsele ucrainene care tranzitează teritoriul României.

Petre Daea a precizat că la nivelul Ministerului Agriculturii, reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Finanţelor şi ai ANSVSA lucrează la un mecanism tehnic privind culoarul de tranzit al grânelor.

“În condiţiile în care porţile de intrare la cele patru state au fost închise, mă aştept ca acest import de cereale să se îndrepte către România. Şi am venit cu două măsuri care sunt legitime, necesare, în consonanţă cu normele europene şi niciodată în afara lor. Şi anume, să facem de data asta verificarea tehnică calitativă direct la vamă… Că te aştepţi acum, în condiţiile în care Slovacia a avut acest semnal de creştere a nivelului de pesticide, de ce nu eu, România, să nu mă adaptez, în condiţiile în care a fost acolo? Al doilea lucru pe care ni l-am propus este acela de a monitoriza transporturile pe teritoriul României care au altă destinaţie, cu alte cuvinte culoarul de tranzit”, a afirmat el în debutul şedinţei de guvern.

Petre Daea: Să nu mă lăsaţi în luptă singur

El a făcut apel la susţinerea Executivului, menţionând că sunt “multe puşti” care l-ar viza.

“Toate aceste chestiuni sunt bine puse la punct şi vă cer sprijin, stimaţi colegi, să nu mă lăsaţi în luptă singur. O pot duce, dar…”, a spus Daea.

“Presupun că până acum nu v-aţi simţit singur, în toată…”, a intervenit premierul Nicolae Ciucă, râzând.

“Nu, până acum nu, dar v-am rugat…”, a adăugat Daea.

“Nici de aici înainte, domnule ministru, nu o să fiţi”, l-a asigurat premierul.

“Păi, să nu mă lăsaţi singur, fraţilor, că sunt multe puşti pe mine, văd”, a mai spus Petre Daea.

To Top