Stiri Politice

Nu este de conceput! Prima reacție din PSD despre Marius Budăi: Eu nu am auzit așa ceva

Nu este de conceput! Prima reacție din PSD despre Marius Budăi: Eu nu am auzit așa ceva

Una dintre puținele voci care au reacționat în scandalul legat de Marius Budăi este senatoarea PSD Gabriela Crețu, care condamnă ferm acest gen de comportament.

Liderii PSD se feresc să vorbească deschis despre scandalul în care este implicat ministrul Budăi, dezvăluit joi de Libertatea. Demnitarul a avut, potrivit mai multor mărturii din partid, derapaje la adresa unor femei pe fondul consumului de alcool.

„Nu l-am văzut vreodată în stare de ebrietate. Nu știu, nu îmi vine să cred, îl percep cu totul altfel. Dacă este ceva, sigur se va discuta la nivel de partid. Îl consider un bun comunicator. Nu este de conceput pentru un bărbat să sune noaptea o doamnă. Eu nu am auzit așa ceva: Îmi pare foarte rău, nu îmi vine să cred, nu îl asociez cu un astfel de comportament, îl știam un familist”, a declarat deputata pentru Libertatea.

Dezvăluiri în Libertatea despre Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul Muncii, a provocat două incidente, potrivit mai multor mărturii din PSD pentru Libertatea. În august 2022, la un hotel din Olimp, el a sunat o deputată noaptea, susțin surse concordante din partid. Soțul acesteia a fost nevoit să coboare la recepție pentru a interveni. În ianuarie 2023, la Hotelul Mara din Sinaia, Budăi a avut noi derapaje, tot la adresa unor femei. În ambele cazuri, sursele spun că ministrul consumase alcool.

PSD a trimis în Parlament 37 de femei, iar președinta organizației de femei este chiar șefa directă pe linie de partid a lui Marius Budăi. Doina Federovici, președinte PSD Botoșani, filială din care face parte ministrul muncii, nu a răspuns întrebărilor Libertatea legate de colegul său de partid.

Singura reprezentantă a partidului în Guvern, Gabriela Firea, nu a putut fi contactată pentru a oferi un comentariu despre scandalul în care este implicat colegul său.

Nu au făcut-o nici președintele PSD, Marcel Ciolacu, dar nici alți lideri ai PSD căutați de Libertatea.

Aproape toți parlamentarii care au răspuns apelurilor ziarului au ales să spună că nu comentează sau că nu știu despre ce e vorba.

To Top