Stiri Politice

NU dispar pensiile speciale! Proiectul de lege e apă de ploaie

Să nu ne lăsăm păcăliți! Senator PNL: Suprataxarea marilor companii va avea efecte contrare

Cristina Prună a scris o postare pe Facebook în care a vorbit despre proiectul de reducere a cheltuielilor cu pensiile speciale, care este un proiect care nu modifică, de fapt, nimic.

Reforma pensiilor speciale = CONTRIBUTIVITATE. Punct! Guvernul însă nu vrea nicio reformă serioasă și e dispus să sacrifice banii europeni care ar veni pentru dezvoltarea României pentru asta. Și să sacrifice viitorul unor generații.

Inclusiv astăzi reprezentanții guvernului au fost la Comisia de buget de la Senat să explice legea venită de la Marius Budăi, ministrul muncii. Votul a fost însă amânat din nou.

Concluzia: practic proiectul de lege e apă de ploaie! Coborârea pragului de calcul a pensiilor speciale la 65% din veniturile brute anterioare, în loc de 80%, nu îi va face pe beneficiari mai puțin ”speciali”.

Marius Budăi a lucrat “din greu” să nu se atingă de pensiile speciale

Riscul e să pierdem fondurile europene din PNRR. Adică fonduri pentru investiții în reforma și dezvoltarea României. Niște bani care ar mai balansa puțin dezmățul bugetar al guvernului. Apropo, a doua tranșă de 3.2 miliarde de euro din PNRR este încă blocată pentru că se fac verificări suplimentare câtă vreme nimeni nu mai are încredere în acest Guvern.

USR și Forța Dreptei au depus azi o moțiune simplă în parlament împotriva ministrului Marius Budăi, cel care a lucrat “din greu” să nu se atingă de pensiile speciale.

Trist în această ecuație este că acest guvern nu se gândește deloc, dar absolut deloc, la generațiile viitoare! Căci de suferit vor suferi tot românii, poate nu ați văzut dar datele ultimului recensământ arată că nu prea mai are cine să plătească nici pensiile contributive darămite pe cele speciale, a mai scris Cristina Prună pe contul ei de Facebook.

To Top