Stiri Politice

Nu am de ce să mă dezic de preşedintele Băsescu! Un fost ministru a spus-o în direct: Rămân băsist

Scandal uriaş pe scena politică! Traian Băsescu e terminat. I-a luat partidul

Politologul Teodor Baconschi a susţinut, în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV, că are o formă de compasiune pentru Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

”Dar, în acelaşi timp, nici nu am fost de acord cu demonizarea asta şi misogină, pe de o parte, şi trasă de păr, dacă ne uităm la ce zoologie produce politica românească şi la ce galerie de milionari frauduloşi n-au avut nicio treabă cu justiţia”, adaugă Baconshi. Pus să aleagă între Traian Băsescu şi Klaus Ioannis, fostul ministru de Externe a răspuns categoric: ”Rămân băsist”.

”Am şi o formă de compasiune pentru ce a păţit (Elena Udrea – n.r.), până la urmă. Asta arată într-adevăr că trebuie să-ţi cunoşti limitele, să nu mergi prea departe. Când ceva e prea mult, debordează. Dar, în acelaşi timp, nici nu am fost de acord cu demonizarea asta şi misogină, pe de o parte, şi trasă de păr, dacă ne uităm la ce zoologie produce politica românească şi la ce galerie de milionari frauduloşi n-au avut nicio treabă cu justiţia.

Baconschi: Nu am de ce să mă dezic de preşedintele Traian Băsescu

Sau au fost scăpaţi, sau, dacă cumva au fost condamnaţi, li s-a permis să dispară în ţări din care nu pot fi aduşi. Tocmai în numele măsurii şi al bunului-simţ ar trebui să refuzăm genul acesta de demonizare a cuiva ca şi cum ar fi sursa absolut a răului, pentru că răul e prezent, în doze diferite, în societate în fiecare dintre noi”, a spus Teodor Baconschi în emisiunea Insider politic.

Întrebat pe cine ar alege între Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, fostul ministru de Externe din guvernarea PDL a răspuns:

”Rămân băsist, cum mi s-a spus. Nu am de ce să mă dezic de preşedintele Traian Băsescu, un om de stat cu real talent, care a făcut mult bine României, în ciuda păţaniilor prin care a fost şi el nevoit să treacă”.

To Top