Stiri Politice

Noua funcție a lui Sorin Grindeanu! Ciolacu a spus clar ce i s-a pregătit după rotativă

Noua funcție a lui Sorin Grindeanu! Ciolacu a spus clar ce i s-a pregătit după rotativă

Marcel Ciolacu a anunțat că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar putea deveni președinte al Camerei Deputaților după rotativa din luna mai.

„Grindeanu este un pariu super-câștigat la Transporturi. Uitați-vă la ce avem în desfășurare, la ce avem în contractare. S-au bătut toate recordurile la Ministerul Transporturilor”, a spus Ciolacu.

Întrebat ce va face Grindeanu după rotativă, Ciolacu a spus: „E parlamentar, nu-i port eu de grijă. Poate să meargă la Cameră, în locul meu, în cazul în care eu merg prim-ministru”. „Nu cred că asta e o urgență, nici pentru mine, nici pentru Sorin Grindeanu”, a adăugat el.

Nicolae Ciucă vrea să fie președintele Senatului

Președintele PSD a mai spus că premierul Nicolae Ciucă își dorește să devină președintele Senatului după ce se va face rotativa guvernamentală, iar funcția de prim-ministru va fi preluată de PSD. „Din câte cunosc eu și din discuțiile avute cu Nicolae Ciucă, domnia sa dorește să meargă președintele Senatului.

Îmi asum ce v-am spus, vă spun ce am vorbit eu cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă. Domnul prim-ministru nu cred că dorește să se mai întoarcă ministru al apărării. Ar fi și o debalansare a forțelor, fiindcă eu sunt președintele PSD, domnia sa este președintele PNL. S-ar crea un disconfort și în PNL și în PSD, deci e un scenariu aruncat pe piață, dar nu este un scenariu probabil”, a spus Marcel Ciolacu la Digi24.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, consideră că cea mai bună variantă pentru România este o coaliţie între PSD şi PNL. El susţine că cele două partide pot avea un viitor comun şi din 2024 în privinţa majorităţii parlamentare dacă vor face o alianţă politică.

El a fost întrebat dacă se gândeşte la o alianţă electorală cu PNL pentru alegerile din 2024.

“E foarte greu după o campanie electorală în care mergi separat, să mai creionezi iarăşi o coaliţie, are şi politica ei, limitele sale. Dacă facem o alianţă politică eu cred că vom avea un viitor comun şi în 2024 în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară”, a explicat liderul PSD.

To Top