Stiri Politice

Nicolae Ciucă, umilit în direct! Un fost şef PNL scoate la iveală gafele Guvernului. Românii, afectaţi direct

Nicolae Ciucă, umilit în direct! Un fost şef PNL scoate la iveală gafele Guvernului. Românii, afectaţi direct

Nicolae Ciucă, umilit în direct! Un fost şef PNL scoate la iveală gafele Guvernului. Românii, afectaţi direct de deciziile şi politica celor de la PNL şi PSD. Valeriu Stoica, fost președinte PNL, a criticat coaliția PNL – PSD – UDMR. Stoica spune că nu se face nicio reformă și nu-și duce la îndeplinire niciun angajament, deși are o majoritate solidă în Parlament.

Cât despre măsurile ce ar trebui luate pentru a acoperi gaura din buget, Valeriu Stoica remarcă faptul că totul e doar o „pasare de responsabilitate” și „o încercare de cosmetizare a unor zone de cheltuieli”.

„Bugetul ar trebui să exprime această viziune pe care o are Guvernul asupra dezvoltării României, or în locul unei asemenea viziuni, constat că se discută terminologic: e vorba de rectificare, de ajustare. Până la urmă, rezultă că e vorba de o pasare a răspunderii de la cei care conduc guvernul către miniștri, adică s-a cerut fiecărui minister să facă o propunere de economii – se spune nu ”de reducere de cheltuieli”, ci ”de economii”, dar până la urmă aceste economii înseamnă reduceri de cheltuieli.

Problema e de unde se reduc cheltuielile. Se spune nu de la salarii, nu de la investiții și în orice caz, să nu periclităm în niciun fel utilizarea fondurilor europene și a celor din PNRR. Dar până la urmă din ce se facă aceste economii?
Rezultă că e vorba de o încercare de cosmetizare a unor zone de cheltuieli, fără efecte reale asupra a ceea ce ar trebui să fie viziunea Guvernului asupra dezvoltării României”, a declarat Valeriu Stoica, în direct pe B1 TV.

Acesta a remarcat apoi faptul că Guvernul are o reacție „pompieristică” față de o „problemă care e băgată sub covor”. Asta pentru că guvernanții au spus inițial că există o gaură în buget, apoi că nu există, iar acum caută soluții care să acopere o gaură care nu există.

Nicolae Ciucă, umilit în direct!

Stoica a mai susținut că dacă nu se colectează bani la buget pe măsura a cât s-a anticipat în întocmirea bugetului nu e neapărat vina ANAF. Problema e și la cei care au estimat venituri ce nu pot fi strânse. „Deci problema mare a României e să producă valoare și, din păcate, în ultimii 30 de ani, 33 de ani, mai toate guvernele n-au fost preocupate de această chestiune esențială: cum creștem productivitatea, cum stimulăm munca, încurajăm munca productivă sau mai facem câteva posturi la un birou din sectorul public?”, a continuat fostul lider liberal.

Acesta a afirmat apoi că statul român e acum mai birocratic decât era statul comunist. „Ce mă miră pe mine foarte tare, ca să nu spun că mă revoltă, e faptul că o coaliție de guvernare care are o majoritate covârșitoare în Parlament, deci care ar putea să taie și să spânzure, ca să folosesc o expresie populară, e de-o timiditate ca și cum ar fi o domnișoară care merge prima dată la bal.

Când ai o asemenea majoritate în Parlament, când ai niște angajamente pe care ți le-ai asumat, ar trebui să ai curajul minim de a aplica acele angajamente. Nu înțeleg această timiditate…

Ipocrizie nu e termenul cel mai dur. În realitate, e un joc de interese, care sacrifică interesele adevărate, care sunt cele ale României”, a mai declarat Valeriu Stoica, pentru B1 TV.

To Top