Stiri Politice

Nicolae Ciucă refuză să se pronunțe în cazul acuzațiilor de plagiat privitoare la Lucian Bode

Nicolae Ciucă refuză să se pronunțe în cazul acuzațiilor de plagiat privitoare la Lucian Bode
nicolae ciuca. sursa: facebook

Premierul Nicolae Ciucă refuză să se pronunțe în cazul acuzațiilor de plagiat privitoare la Bode. Într-o primă reacție cu privire la plagiatul lui Bode, Nicolae Ciucă a declarat că “de la acuzare la verdictul final este cale lungă.”

Nicolae Ciucă, premierul României și liderul PNL, a refuzat să se pronunțe în cazul acuzațiilor de plagiat privitoare la teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode. Există justiție în România, a spus Ciucă.

Declarațiile au fost făcute luni, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

„Există justiție în România, de la acuzare la verdictul final este cale lungă, există un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie a instanței”, a declarat Nicolae Ciucă.

Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

În replică, ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”: „E un precedent extrem de periculos. (…) Aceste atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi asupra mea sunt absurde. (…) Demersul Comisiei de Etică încalcă flagrant decizia Curţii Constituţionale. Cu acţiunea pe care am deschis-o în instanţă, vreau să mă asigur că legea este respectată, indiferent de cine este vorba. Este un drept, dar şi o obligaţie pe care o am ori de câte ori se încalcă legea.”

În plin scandal legat de plagiat, Nicolae Ciucă vorbește despre proiectele legii Educației

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în coaliția de guvernare va fi organizată o ședință pentru a se stabili calendarul aprobării legilor Educației.

Proiectul privind legile Educației a fost analizat luni de liderii liberali.

„Au fost prezentate concluziile doamnei ministru și ale comisiei de specialitate din PNL. Au fost supuse aprobării proiectele astfel încât în coaliție să putem susține proiectele în forma actuală”, a anunțat Nicolae Ciucă, liderul PNL și premierul României.

Nicolae Ciucă a mai spus că subiectul va fi discutat zilele următoare în cadrul coaliției de guvernare.

„Săptămâna aceasta vom avea o întâlnire pentru a stabili calendarul prin care legile educației să fie aprobate în Guvern și apoi să fie transmise la Parlament”, a precizat Ciucă.

To Top