Stiri Politice

Nicolae Ciucă face legea în Guvern! Anunţ clar care îi priveşte pe unguri. Ce se va întâmpla la rotativă

Nicolae Ciucă face legea în Guvern! Anunţ clar care îi priveşte pe unguri. Ce se va întâmpla la rotativă

Nicolae Ciucă face legea în Guvern! Anunţ clar care îi priveşte pe unguri. S-a aflat ce se va întâmpla la rotativă care va avea loc la finalul lunii mai. Atunci, Ciucă ar trebui să-şi dea demisia, iar şeful PSD, Marcel Ciolacu, să ajungă premier.

S-a zvonit că la rotativa de la finalul lunii mai cei de la PSD şi PNL ar elimina UDMR din Executiv. Asta pentru că cele mai mari formaţiuni politice din România au deja majoritatea clară în Parlament. Nu mai au nevoie de unguri să treacă legile.

Totuşi, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, au fost întâmpinaţi, vineri după-amiază, la Congresul UDMR, care are loc la Timişoara, de către liderii Uniunii, cu această ocazie premierul fiind întrebat de jurnalişti dacă formaţiunea condusă de Kelemen Hunor va face parte din viitorul Guvern.

“Suntem în Coaliţie”, le-a răspuns Nicolae Ciucă jurnaliştilor care au întrebat dacă UDMR se va regăsi la guvernare şi după “rotativă”.

Nicolae Ciucă face legea în Guvern!

Cel de-al XVI-lea Congres al Uniunii Democrate Maghiare din România a început la Timişoara vineri după-amiază, iar în cadrul evenimentului, care are loc şi sâmbătă, se va alege şi preşedintele partidului.

În deschiderea lucrărilor Congresului, ţin discursuri lideri politici naţionali şi internaţionali, respectiv reprezentanţi ai organizaţiilor politice partenere. Actualul lider al formaţiunii, vicepremierul Kelemen Hunor, candidează pentru un nou mandat de patru ani de preşedinte al UDMR. Discursul acestuia privind programul de candidat este programat pentru sâmbătă.

UDMR are, la rândul lui, condiţii pentru a rămâne în Guvern. Ungurii nici nu se gândesc să lase să treacă o aeventuală lege care să implice alegeri locale în două tururi de scrutin. Asta pentru că, în două tururi, mulţi primari UDMR ar avea probleme în a-şi păstra mandatele în primării.

To Top