Stiri Politice

Nicolae Ciucă, dat de gol! De ce nu vrea premierul să se taie pensiile speciale. Are un venit lunar uriaş

Nicolae Ciucă tună și fulgeră! Ce a decis premierul României în ședința de Guvern de astăzi: Să fie demiși
Nicolae Ciuca, sursa foto: facebook

Nicolae Ciucă, dat de gol! S-a aflat de ce nu vrea premierul să se taie pensiile speciale. Are un venit lunar uriaş pe care îl încasează lunar de la statul român. Coaliția a decis să constituie un grup de lucru pentru a transpune în legea pensiilor speciale recomandările venite de la Banca Mondială și de la Comisia Europeană, a anunțat PSD într-un comunicat.

Opoziţia crede că nu se va întâmpla nimic şi dă de pământ cu premierul Nicolae Ciucă. Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR a remarcat faptul că pensiile speciale ar trebui desființate de un guvern condus de un beneficiar de pensie specială.

Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, care primește pensie specială de 18.000 de lei pe lună, ar trebui să decidă să renunțe la acest privilegiu. „E o sfidare la adresa milioanelor de români care au muncit o viață și au niște pensii foarte mici. Pensia medie e în jur de 1700 de lei.

Peste un milion de români au pensia de 1.000 de lei și vine dl Câciu și a inventat singur un obiectiv. Nu e nicăieri obiectivul ăsta ca procent din PIB. În PNRR e foarte clar scris: până la finalul lui decembrie 2022, România trebuie să adopte legea de reformă a pensiilor speciale care înseamnă trecerea pe contributivitate a acestor pensii speciale. Două luni mai tâziu, vedem că Guvernul vorbește de un proiect care nu elimină nicio pensie specială, nu trece nimic pe contributivitate.

Discuția e despre a elimina o mare nedreptate – pensiile speciale sunt o palmă pe obrazul a milioane de români care au muncit o viață – și soluția corectă e să le treci pe contributivitate. Soluția e ca oamenii să nu mai iasă la pensie la 45 de ani – procurori sau oamenii din sistemele de forță.

Astea sunt soluțiile corecte pe care le-am negociat cu Comisia și le-am trecut ca jalon în PNRR și văd că ne păcălesc în continuare, la două luni de la neîndeplinirea acestui jalon, la 4 – 5 luni de când am trimis către Comisie cererea de plată pentru a doua tranșă din PNRR. Văd că ei vorbesc deja de tranșa a treia, dar tranșa a doua pe care ar fi trebuit s-o primin în decembrie nu a venit.

Nicolae Ciucă, dat de gol!

Mai e o ironie mare a sorții: că la guvern e această echipă de lucru pe pensii speciale. Comitetul special… acest comitet special e condus de dl Ciucă, care are 18.000 de lei pe lună pensie specială. Și ei vor să spună că așa vor să desființeze pensiile speciale? Pe cine păcălesc?”, a declarat Ionuț Moșteanu, în direct pe B1 TV.

Şi Cătălin Drulă, președintele USR a vorbit despre pensiile speciale. „Premierul Ciucă mai degrabă și-ar păstra pensia specială de 18.000 de lei pe lună, asta e pensia lui specială, decât să facă ce trebuie pentru a așeza pe baze normale, contributive sistemul de pensii. Ce ar însemna o astfel de reformă? Ar însemna probabil o pensie de 9.000 de lei pe lună pentru Ciucă, care e totuși o pensie foarte mare și care permite oricui să trăiască decent, și ceilalți 9.000 de lei s-ar distribui la pensionarii cu pensii foarte mici, de 1-2-3.000 de lei.

Proiectele astea (ale USR), dacă vrea dl Ciolacu, ele trec de Parlament. Să spună dl Ciolacu de ce nu vrea săptămâna viitoare să adopte proiectele depuse de USR pentru desființarea pensiilor primarilor și parlamentarilor. Durează o săptămână să trecem prin Parlament”, a declarat Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

To Top