Stiri Politice

Nicolae Ciucă are 18.000 de lei pensie specială! Drulă: E de 10 ori mai mare decât pensia medie

BREAKING NEWS: Nicolae Ciucă, lovitură totală pentru USR! A decis să-l dea afară

Nicolae Ciucă are 18.000 de lei pensie specială, de 10 ori mai mare decât pensia medie contributivă din 2022, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Liderul USR, deputatul Cătălin Drulă, susține că președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, are „18.000 de lei pensie specială”, o valoare de circa 10 ori mai mare decât pensia medie contributivă din România în 2022.

În discursul susținut în plenul Camerei Deputaților, luni, la moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, liderul USR a acuzat PSD și PNL că apără pensiile speciale, „cu prețul PNRR”.

Drulă, despre pensia lui Nicolae Ciucă: Asta apără PSD și PNL, asta apără domnul Budăi

„Nicolae Ciucă are 18.000 de lei pensie, 18.000 de lei pensie specială! Acum nu știu dacă domnul Budăi știe, dacă l-aș suna la 2 noaptea și ar răspunde dacă știe cât este pensia medie contributivă – puțin sub 1.800 de lei, 1.775 de lei a fost această pensie în 2022, de 10 ori mai mică decât pensia lui Nicolae Ciucă, decât pensia specială a lui Nicolae Ciucă.

Asta apără PSD și PNL, asta apără domnul Budăi, pensiile speciale, cu prețul PNRR, cu riscul de pierdere a miliarde de euro care ar fi pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru școli, dar ce contează, pensia domnului Ciucă să trăiască!”, a declarat Cătălin Drulă.

„Apropo de PNRR, domnule Budăi, ați otrăvit și dumneavoastră, și PSD, un an de zile spațiul public cu acel 9,4% din PIB, un plafon care v-ar împiedica – vezi, Doamne! – să creșteți pensiile. Rezultatul este că pentru 2023 pensiile, și cele contributive, și cele speciale adunate, ajung numai la 7,8% din PIB.

Sunteți departe, departe de acel plafon și vă întreb, unde sunt creșterile de 40%, PSD-iștilor, pe care le-ați promis oamenilor? Cine vă împiedică să dați acele creșteri?”, a adăugat deputatul.

To Top