Stiri Politice

Nicolae Ciucă, anunț despre coaliția de guvernare! Ce spune premierul despre guvernarea alături de PSD

Nicolae Ciucă, anunț despre coaliția de guvernare! Ce spune premierul despre guvernarea alături de PSD

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a afirmat, la Forumul Administraţiei Publice Locale organizat de PNL Iaşi, că actuala coaliţie cu PSD reprezintă “singura formulă matematică ce putea să funcţioneze”, menţionând în acest sens că lucrează foarte bine cu liderii partidelor din alianţă.

“Suntem într-o coaliţie. Este o coaliţie a competiţiei politice. Este o coaliţie într-o formulă care pentru mulţi a părut a fi anacronică şi doar o soluţie care doar asigura 3-4 luni, din noiembrie 2021 până la sărbătorile de Paşti din 2022. Nu a fost aşa, pentru că am reuşit în toată această perioadă să menţinem stabilitatea acestei coaliţii pentru că ne-am dorit stabilitatea României”, a afirmat prim-ministrul Ciucă.

Liderul PNL a declarat totodată că reuşita în investiţii şi în plan economic se datorează stabilităţii politice a României.

Nicolae Ciucă: Totul este rezultatul unei stabilităţi politice

“Vă spun cu toată responsabilitatea, totul este rezultatul unei stabilităţi politice. Toţi cei cu care am vorbit, toate companiile mari care au venit şi au investit în România şi companiile mai mici au avut curaj pe o stabilitate politică. Uitaţi-vă de jur împrejur. România este singura ţară stabilă în această regiune. Este ţara cu cel mai stabil profil în momentul de faţă. Nu ne putem permite din justificări politice (…) să schimbăm acest echilibru”, a arătat premierul.

În ceea ce priveşte coaliţia cu PSD, în opinia sa aceasta este “singura formulă matematică” ce poate funcţiona.

“Coaliţia cu PSD este singura formulă matematică, inclusiv pe cifre de parlamentari, care putea să funcţioneze. Singura. Toată lumea ne reproşează chestiunea aceasta. E posibil să ni se reproşeze şi mai târziu lucrul acesta, dar am convingerea personală că a fost singura opţiune pe care o aveam şi nici în momentul de faţă nu se întrevede o altă formulă de guvernare şi asigurarea stabilităţii politice în ţară”, a menţionat Ciucă.

Liderul liberalilor a dat asigurări că lucrează foarte bine cu liderii celor două partide din alianţă, ”în ceea ce înseamnă asumarea obiectivelor”.

“Ei, de aici încolo apare competiţia politică. Competiţia politică se desfăşoară şi la nivel sectorial şi la nivel local. V-aş ruga un singur lucru: menţineţi competiţia, dar în liniile noastre de comportament şi răspuns. Să le răspundem oamenilor prin ceea ce am reuşit să facem şi să le demonstrăm cu admiraţie şi bucurie la ceea ce au făcut administraţiile din Ardeal. În totalitatea lor sunt administraţii liberale. Dacă avem modele bune de administraţie, dacă avem modele bune de conducere liberală care au făcut lucruri pentru localitate, pentru judeţ, pentru regiune, acel lucru trebuie să îl facem în fiecare organizaţie”, le-a transmis premierul liberalilor.

To Top