Stiri Politice

Nicolae Ciucă a recunoscut: Ucraina a dragat mai mult decât s-a agreat pe Bârstroe

Nicolae Ciucă a recunoscut: Ucraina a dragat mai mult decât s-a agreat pe Bârstroe

Există informații că Ucraina a dragat mai mult decât s-a agreat pe Bârstroe, a declarat premierul Nicolae Ciucă, într-un interviu pentru Antena 3.

Există date și informații că Ucraina a dragat mai mult decât s-a agreat pe Bârstroe, slune, vineri, premierul Nicolae Ciucă. El spune că în cazul în care situația se confimă, sunt foruri internaționale care se ocupă nemijlocit de soluționarea acestor probleme.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că de săptămâna trecută a solicitat ministerelor de linie – Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului – să furnizeze toate datele și informațiile legate de Canalul Bâstroe, pentru că este „un subiect sensibil” care „trebuie rezolvat”.

Nicolae Ciucă: Știm cu toții că este un patrimoniu natural

„Totodată, au fost semnalate și Comisia Europeană, astfel încât împreună să putem să identificăm și ceea ce s-a întâmplat, și măsurile care trebuie luate astfel încât să protejăm Delta Dunării. Știm cu toții că este un patrimoniu natural nu doar al României, ci este un patrimoniu mondial, european. Există date și informații că s-a dragat mai mult decât era agreat și anume 3,5 metri adâncime. Cu toții am agreat acest lucru (adîncimea – n.r.)”, a spus Nicolae Ciucă la Antena 3.

De asemenea, anul trecut, ținând cont de nevoia de export a grânelor din Ucraina s-a cerut un acord pentru a putea să se dragheze în zona portului Izmail, spune premierul, iar acest lucru s-a și aprobat.

Ciucă a mai spus că „există evidențe clare că adâncimea este mai mare de 3.5 metri, ceea ce trebuie clarificat” în cazul Bâstroe.

Întrebat care este măsura pe care o va adopta România dacă situația privind dragarea se confirmă, premierul Nicolae Ciucă a spus că „sunt aspecte care se rezolvă în cadrul forurilor internaționale”, care se ocupă nemijlocit de soluționarea acestor probleme ale tratatelor internaționale la care atât România, cât și Ucraina sunt parte.

To Top