Stiri Politice

Nicolae Ciucă a dat ordin! Ce sunt obligaţi să facă liberalii. Doar aşa pot lua faţa celor de la PSD în alegerile parlamentare

Nicolae Ciucă a dat ordin! Ce sunt obligaţi să facă liberalii. Doar aşa pot lua faţa celor de la PSD în alegerile parlamentare
Nicolae Ciuca, sursa foto: facebook

Nicolae Ciucă a dat ordin! S-a aflat ce sunt obligaţi să facă liberalii. Doar aşa pot lua faţa celor de la PSD în alegerile parlamentare. Chiar dacă la suprafaţă PNL şi PSD sunt parteneri de guvernare, în interior cele două formaţiuni se pregătesc de alegeri.

Nicolae Ciucă s-a decis să schimbe strategia pentru a urca PNL în sondajele de opinie. Mai multe surse politice anunţă că premierul are o strategie clară. După ce PSD va prelua guvernarea, se va muta presiunea pe social-democraţi.

Liderul PNL le-a promis liberalilor că în momentul în care se va face rotativa va începe și reglarea conturilor în partid. Ciucă recunoaște faptul că PNL are probleme de organizare în plan intern. Spune însă că nu s-a putut ocupa de aceste probleme pentru că ar fi influențat guvernarea.

Nicolae Ciucă își dorește să rezolve în principal problema de la Senat. După ce va pleca de la Guvern, cel mai probabil, Nicolae Ciucă va prelua funcția de președinte al Senatului. Dar asta nu e tot. La Senat, iar grupul senatorilor PNL este greu controlabil de către partid. Tocmai din acest motiv, Ciucă se va ”înscăuna” șef al Senatului și va încerca să aducă toți senatorii PNL sub comandă unică, conform stiripesurse.ro.

Mai mult, actualul premier le-a spus liberalilor că nu va face nicio concesie celor de la PSD. Rotativa se va face conform protocolului convenit. „PNL este azi peste procentele de la preluarea mandatului meu de presedinte de partid. Asta pentru că PNL a asigurat stabilitatea țării și a făcut cea spus ca face.

Nicolae Ciucă a dat ordin!

Nu a provocat și nu a răspuns provocărilor politice. Guvernul a fost performant – cel mai bun procent de absorbție, în context economic grav. Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”, le-a spus Ciucă liderilor PNL, spun sursele citate.

Conform protocolului coaliției de guvernare, pe 25 mai 2023 actualul premier Nicolae Ciucă va demisiona. Va fi înlocuit de Marcel Ciolacu de la PSD în fruntea Guvernului. Pe lângă rotația premierilor, o premieră în politica românească, protocolul prevede că PSD și PNL urmează să facă schimb și de o parte dintre ministere:

PNL va prelua un portofoliu de vicepremier, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor și șeful SGG
PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Justiției și coordonarea Cancelariei Prim-ministrului.

Most Popular

To Top