Stiri Politice

Miza ascunsă a lui Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu! De ce n-ar vrea, de fapt, să taie pensiile speciale

Miza ascunsă a lui Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu! De ce n-ar vrea, de fapt, să taie pensiile speciale

Miza ascunsă a lui Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu! S-a aflat de ce n-ar vrea, de fapt, să taie pensiile speciale liderii celor două mari partide din România. Sunt acuzaţii extrem de grave la adresa şefilor PSD şi PNL. Un lider al Opoziţiei a dat de pământ cu cei doi.

Cătălin Drulă, şeful celor de la USR, a lansat acuzaţii grave în direct. Drulă susţine că partidul pe care-l conduce a depus în Parlament proiecte de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și primarilor. Acestea sunt blocate de PSD și PNL.

Drulă a punctat că Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, ar trebui să spună de ce nu vrea să dea drumul legilor pe circuitul legislativ chiar zilele următoare.

Proiectele ar putea fi adoptate atsfel în maxim o săptămână și s-ar rezolva problema. Dar nu există voință politică, acuză Drulă. Președintele USR a mai susținut că nici premierul Nicoale Ciucă, președintele PNL, nu are niciun interes. Ceste beneficiar de pensie specială și și-ar pierde privilegiul dacă legea ar trece.

Cătălin Drulă a mai afirmat că PSD și PNL mai degrabă ar arunca țara în criză și ar accepta ca România să piardă bani din PNRR decât să facă reforma pensiilor speciale. „E un proiect de lege adoptat de Guvern, formal trimis în Parlament, e acum în procedură parlamentară, dar e blocat la Comisie pentru că deja au venit semnale de la Comisia Europeană. Ei spun ce am spus și noi, de la USR, imediat ce a fost acest proiect publicat, anume că nu desființează nicio pensie specială.

Premierul Ciucă mai degrabă și-ar păstra pensia specială de 18.000 de lei pe lună, asta e pensia lui specială, decât să facă ce trebuie pentru a așeza pe baze normale, contributive sistemul de pensii.

Ce ar însemna o astfel de reformă? Ar însemna probabil o pensie de 9.000 de lei pe lună pentru Ciucă, care e totuși o pensie foarte mare și care permite oricui să trăiască decent, și ceilalți 9.000 de lei s-ar distribui la pensionarii cu pensii foarte mici, de 1-2-3.000 de lei. Astfel de refomă în care privilegiații sunt afectaț. Asta e acum marea miză, să nu fie făcută, să rămâne aceste pensii speciale, chiar dacă România pierde miliarde de euro pentru că această reformă nu se face”, a declarat președintele USR, în direct pe B1 TV.

Miza ascunsă a lui Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu!

Nu s-a oprit aici. „Două proiecte de lege depuse de USR, perfect constituționale, perfect clare, prin care se desființează două categotii de pensii – parlamentari și primari. Ambele sunt blocate în Parlament de Ciolacu și Ciucă, ei nu vor să fie adoptate.

Proiectele astea, dacă vrea dl Ciolacu, ele trec de Parlament. Să spună dl Ciolacu de ce nu vrea săptămâna viitoare să adopte proiectele depuse de USR pentru desființarea pensiilor primarilor și parlamentarilor. Durează o săptămână să trecem prin Parlament”, a mai acuzat Drulă.

El a precizat că parlamentarii USR nu vor primi pensii speciale pentru că și-au dat demisia în bloc cu puțin timp înainte de finalizarea legislaturii trecute, or condiția e să ai un mandat întreg.

Liderul USR a mai susținut că și în cazul magistraților există soluții ce pot fi aplicate gradual, dar din partea PSD și PNL nu există voință politică. Drulă a insistat că nu-și dorește ca banii din PNRR să ne fie blocați, pentru că am fi într-o situație foarte dificilă. „Semnalele pe care le am dinspre această majoritate sunt că acum că sunt cu cuțitul la os mai degrabă aruncă țara în criză politică și să păstreze pensiile speciale decât să facă un bine pentru România și să ia banii din PNRR”, a mai spus Drulă, conform sursei citate.

To Top