Stiri Politice

Mircea Badea, anunț șoc în direct la Antena 3: Nu va fi Ciolacu prim-ministru

Mircea Badea, anunț șoc în direct la Antena 3: Nu va fi Ciolacu prim-ministru

“Şi ca să fac un pronostic nu va fi Ciolacu prim-ministru”, a spus Mircea Badea în emisiunea În faţa Naţiunii de la Antena 3 CNN.

Întrebat cel îngrijorează cel mai mult la schimbul de replici acide dintre Ciolacu și Iohannis, Mircea Badea a spus:

“Nu mă îngrijorează absolut nimic. Eu nu cred deloc în propoziția în această perioadă dificilă avem nevoie de stabilitate. Eu cred că virtutea democrației este tocmai pluralismul, este tocmai disputa. Unanimitățile sunt specifice regiunilor totalitare, cum ar fi Coreea de Nord.

Eu nu cred în virtutea legii marțiale, unde toată lumea se supune Regelui Soare. Eu cred în democrație și în virtuțile ei care presupun pluralism, contradicție, opinii diferite, viață democratică.

Deci, eu cred că o democrație de aici își trage virtuțile, deși observ că unii tânjesc după comandă centralizată, după tătuc, după, mă rog, cu totul și cu totul altfel de regimuri, altfel decât acelea de la care ne revendicăm.

Deci, faptul că există contradicții, faptul că există viață politică, fie ea și mimată, cum e asta, că e doar mimată, nu mă neliniștește niciun fel.

Mircea Badea, despre Iohannis: Dânsul are mai mult o funcție notarială

M-ar neliniștit contrariul în care e liniște, numele stabilității, al perioadei dificile și toată lumea execută întocmai și la timp ce primesc de la președinte sau de la servicii.

De asemenea, expresia președintele Iohannis dă guvernarea pe mâna…. și putem completa pe punctată orice nu se regăsește în cadrul constituțional. Președintele, conform acestei Constituții, nu este depozitarul guvernării şi o dă el ca și cum ar fi Regele Soare.

Nu este așa. Dânsul are mai mult o funcție notarială în care identifică majorități și atunci se conformează calculelor pe care el le face. Cineva trebuie să facă acele calcule.

Eu am comentat acele, acele hotărâri ale Curții Constituționale până am înnebunit. Eu aveam senzația, dacă vorbim despre astea că s-a semnat un protocol, da, văd că nu se mai invocă protocolul.

Președintele Iohannis care a spus “o să fac ce cred eu că e mai bine pentru țară”. Deci domnia sa știe, dânsul decide ce e mai bine pentru țară.

To Top