Stiri Politice

Ministrul Muncii, Marius Budăi, trebuie demis! România riscă să piardă banii din PNRR

Cresc pensiile de la 1 februarie! Românii care vor primi mai mulţi bani. Anunţul venit de la Ministerul Muncii

Un deputat USR a formulat o declarație politică în care a specificat faptul că ministrul Muncii, Marius Budăi, trebuie demis. Din cauza incompetenţei sale, România riscă să piardă banii din PNRR, precizează Benimin Todosiu, deputat USR de Alba.

Uniunea Salvaţi România şi Forţa Dreptei au depus în Parlament o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, care se face vinovat de eşecul reformei sistemului de pensii din România, fapt pentru care România riscă să piardă bani importanţi din PNRR.

Ministrul Budăi ar fi trebuit să realizeze un proiect corect prin care să se elimine pensiile speciale, măsură impusă în jaloanele de reformă stabilite cu Comisia Europeană. În schimb, Marius Budăi a încercat, în toată această perioadă, să protejeze specialii României şi să le salveze pensiile de lux.

Mai exact, domnul Budăi a fost interesat să protejeze pensia specială de 18.000 de lei pe lună a premierului Nicolae Ciucă şi a altora ca el, chiar dacă acest lucru înseamnă un prejudiciu enorm pentru România, care ar putea pierde banii din PNRR pentru autostrăzi, şcoli şi spitale.

Astfel, ministrul Muncii ar fi trebuit să vină cu o lege care elimină pensiile speciale, aşa cum acest aspect fusese negociat în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

USR consideră că ministrul Marius Budăi trebuie demis de urgenţă

În schimb, legea trimisă în Parlament nu doar că nu le elimină pensiile speciale, dar şi creează noi categorii de pensii speciale. De fapt, domnul Budăi s-a asigurat că întreaga reformă a sistemului de pensii şi eliminarea pensiilor speciale va eşua, astfel încât specialii din PNL şi PSD să rămână cu aceste privilegii.

Mai mult, Budăi, Ciucă şi ceilalţi pesedişti şi penelişti au crezut că pot păcăli Comisia Europeană jucându-se de-a reforma, iar acum România riscă să rămână fără bani europeni.

Marius Budăi este şi autorul unor aberaţii fiscale, care lovesc direct în românii cu venituri mici, cum ar fi suprataxarea contractelor part-time. Doar o “eminenţă cenuşie” precum ministrul Budăi a putut gândi că pentru 2 ore muncite, un român ar trebui să plătească taxe cât pentru 8 ore.

În acest context, USR consideră că ministrul Marius Budăi trebuie demis de urgenţă pentru că orice zi în care mai rămâne în fruntea Ministerului Muncii înseamnă un nou prejudiciu pentru România şi pentru cetăţenii ei. Dacă premierul Nicolae Ciucă, PSD şi PNL nu înţeleg că Budăi trebuie schimbat, acest lucru poate fi făcut doar prin votarea moţiunii simple depusă de parlamentarii USR şi ai Forţei Dreptei.

Moţiunea se va dezbate luni, 27 februarie, şi va fi votată marţi, 28 februarie, se arată în declarația politică a lui Todosiu.

To Top