Stiri Politice

Ministrul care va fi dat afară din Guvern! Este cutremur total în coaliție (SURSE) / Update

Marea lovitură: PSD se pregătește pentru preluarea frâielor la Guvern. S-a aflat ce vor să facă
Marcel Ciolacu Sursa foto Facebook

UPDATE

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, infirmă zvonurile conform cărora va cere demisia lui Cătălin Predoiu. „Nu!”, a fost răspunsul lui Marcel Ciolacu, la întrebarea va cere demisia lui Cătălin Predoiu în următoarea ședință a coaliției, convocată pentru miercuri, conform gandul.ro.

Şirea iniţială

Coaliţia se ceartă pe banii românilor! Mutarea care va stârni un scandal uriaş în Guvern. Pregătesc debarcarea unui ministru important. Totul ar urma să se întâmple peste doar câteva ore. S-a aflat, pe surse, de unde a pornit disputa dintre PSD şi PNL.

Şeful PSD, Marcel Ciolacu, l-a lăudat, în urmă cu câteva zile, pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Acum, s-a detonat bomba. PSD vrea să-l dea afară din Guvern.

Coaliţia se ceartă pe banii românilor. Urmează o şedinţă cu scântei. S-ar discuta cu demiterea lui Cătălin Predoiu pe masă. S-a aflat şi ce îi reproşează PSD acestuia. Surse politice dezvăluie că totul este legat de tăierea pensiilor speciale ale magistraţilor, conform stirileprotv.ro.

Ministrul Justiției ar fi provocat nemulțumiri în cadrul coaliției după episodul în care ar fi divulgat, în avans, că un judecător ar urma să fie achitat. Acesta a spus, la Europa FM, că Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT, este achitat. Pronunțarea urmează să aibă loc pe 7 februarie.

Dar asta nu e tot. un alt motiv ar fi, susțin sursele politice citate faptul că Predoiu a refuzat, până în acest moment, să înceapă procesul de recalculare a pensiilor speciale ale magistraților. La finalul anului trecut Guvernul a adoptat o lege de modificare a cadrului legal privind pensiile de serviciu. Este parte a pachetului de măsuri pe care România și le-a asumat pentru a beneficia de PNRR.

Ministrul care va fi dat afară din Guvern!

În cazul magistraților principalele prevederi sunt clare. Reducerea pensiilor la nu mai mult decât media oricăror 12 luni consecutive de activitate precum și ridicarea vârstei de pensionare de la 60 la 65 de ani.

În lege se precizează un alt lucru important. “Pensiile de serviciu ale magistraților, aflate în plată, se vor recalcula potrivit noilor reglementări în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a noii legi”, mai spune legea.

Potrivit liderilor PSD, reprezentanții partidului și-au dorit un proiect mai dur privind pensiile speciale. Dorinţa celor de la PSD nu e pe placul lui Predoiu. Acesta s-ar fi opus.

Actuala formă a proiectului privind pensiile speciale a rezultat după ce Ministerul Justiției a trimis o notă la Ministerul Muncii, prin care au respins toate lucrurile agreate în prealabil cu celelalte instituții implicate, susțin liderii PSD. Inițial, toți actorii implicați conveniseră asupra unei forme mai dure.

Opoziția Ministerului Justiției a dus la forma adoptată de Guvern și trimisă în Parlament. Aceasta ar putea ridica obiecții atât din partea Comisiei Europene, cât și anumite probleme de constituționalitate, mai arată sursele din PSD.

To Top