Stiri Politice

Mihai Tudose dinamitează scena politică din România: S-ar putea să obţinem un haos

Marcel Ciolacu: Îl vreau pe Mihai Tudose în Guvernul României, cât mai repede

Dacă nu facem rotativă, e clar că se fac anticipate, a declarat Mihai Tudose într-o emisiune la Prima TV.

Întrebat la o emisiune de la Prima TV dacă preferă să fie rotativă sau anticipate, Tudose a răspuns că trebuie respectat acordul din coaliție, care prevede rotația premierilor.

“În mod normal, trebuie să facem aşa cum s-a stabilit, rotativă, mai guvernăm şi cu asta basta. Anticipatele reprezintă o variantă prevăzută în Constituţie. (…) Dacă nu facem rotativă, e clar că se fac anticipate”, a spus Tudose. “Dacă jucăm pe ce preferă fiecare, s-ar putea să obţinem un haos. Eu zic că ar trebui să se întâmple ce e mai bine pentru ţară şi, dacă se poate, să răspundem şi voinţei românilor, ar fi superb”, a adăugat acesta. Mihai Tudose spune că alegerile anticipate pot fi făcute doar printr-un consens politic.

Tudose: La anul oricum sunt patru rânduri de alegeri şi va fi un haos total

“Sunt şi avantaje şi dezavantaje. Anticipate făcute în consens, în sensul «Hai să nu mai venim din an în an cu alt program de guvernare, cu schimbă miniştri, schimbă ministere, alt prim-ministru».

Poate fi bine pentru ţară, să ne aşezăm, la anul oricum sunt patru rânduri de alegeri şi va fi un haos total, măcar aşezăm ţara pe un drum şi ştim despre ce e vorba. Şi noi şi Bruxelles-ul. E o variantă”, a spus Tudose. Europarlamentarul a fost întrebat și dacă se așteaptă la posibilitatea ca președintele Iohannis să desemneze alt premier decât unul de la PSD.

“Teoretic, bineînţeles, practic, nu cred. Dar dacă va face acest lucru, ajungem la anticipate. Dacă lucrurile nu vor funcţiona sau noi toţi ajungem să o luăm de la capăt (…) mai bine le punem pe patru ani şi ştim o treabă cu ţara asta. Facem chestia asta. Sau poate au ei alte idei, nu ştiu, pune domnul preşedinte pe altcineva. Creează PNL-ul o altă majoritate”, a mai spus Tudose.

To Top