Stiri Politice

Marius Budăi, ministrul PSD al pensiilor speciale, “fuge” de Parlament. USR a cerut reprogramarea moţiunii

Marius Budăi, ministrul PSD al pensiilor speciale, "fuge" de Parlament. USR a cerut reprogramarea moţiunii

Ministrul PSD Marius Budăi trebuia să se prezinte luni la moţiunea simplă, depusă de USR şi Forţa Dreptei, dar a anunţat că are alt program, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

Cătălin Drulă spune că ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că are alt program luni când trebuia să se prezinte la moţiunea simplă împotriva sa şi anunţă că Uniunea Salvaţi România a cerut reprogramarea moţiunii în cel mai scurt timp.

“Marius Budăi, ministrul PSD al pensiilor speciale, fuge de Parlament. Ministrul PSD Marius Budăi trebuia să se prezinte luni la moţiunea simplă, depusă de USR şi Forţa Dreptei, dar a anunţat că are alt program. Este un nou ministru al Guvernului PSD – PNL care refuză să se supună controlului parlamentar şi sfidează Constituţia.

USR a cerut reprogramarea moţiunii în cel mai scurt timp”, afirmă Drulă, într-un comunicat.

Drulă, despre Marius Budăi: Un laş care fuge de responsabilitate

Liderul USR precizează că ministrul social-democrat trebuia să vină să explice de ce a trimis în Parlament o lege care nu desfiinţează nicio pensie specială, deşi eliminarea pensiilor speciale este o reformă obligatorie introdusă de USR în PNRR. “Pentru Marius Budăi, faptul că România riscă să piardă miliarde de euro, bani din PNRR, nu e important.

Important e ca pensia specială de 18.000 de lei a lui Ciucă să rămână intactă. Aşa că refuză să vină în Parlament să dea explicaţii pentru felul în care cu bună ştiinţă pune în pericol dezvoltarea României. Un laş care fuge de responsabilitate”, spune preşedintele USR.

Deputaţii USR şi Forţa Dreptei au depus marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată “Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale”.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii urma să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor luni şi să fie votată marţi.

Vizita ministrului Muncii, Marius Budăi, în Spania este programată de luni de zile, dinainte ca USR să depună moțiunea simplă de cenzură. Programul vizitei include, printre altele, o întâlnire cu omologul spaniol Jose Luis Escriva, dar și semnarea unei Declarații comune de intenție. Ministrul Marius Budăi se va prezenta în fața Parlamentului cât mai curând posibil, la data care va fi stabilită de Biroul Permanent al instituției, pentru a explica stadiul Reformei privind pensiile de serviciu, pe care USR nu a reușit să le reformeze atunci când a guvernat, se arată într-o precizare transmisă presei de către Ministerul Muncii.

To Top