Stiri Politice

Marius Budăi ar trebui să îşi caute un loc de muncă! Lovitură uriașă pentru ministru Muncii

Marius Budăi ar trebui să îşi caute un loc de muncă! Lovitură uriașă pentru ministru Muncii

Marius Budăi s-a specializat în ratări ale jaloanelor PNRR, a declarat Deputatul USR Cristian Seidler, care a adăugat faptul că ministrul Muncii ar trebuie să își caute de muncă.

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat marţi că ministrul Muncii, Marius Budăi, “s-a specializat în ratări” ale jaloanelor Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar “asta costă România miliarde de euro”.

“USR împreună cu Forţa Dreptei au depus o moţiune adresată domnului Marius Budăi intitulată ‘Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale’. Domnul Marius Budăi s-a specializat în ratări ale jaloanelor PNRR şi asta costă România miliarde de euro. Dânsul e semnatarul unei ordonanţe de urgenţă prin care România ratează jalonul PNRR referitor la pensiile din pilonul 2, dânsul este semnatarul aşa-numitului proiect de lege referitor la pensiile speciale, o intenţionată ratare a jalonului PNRR referitor la pensiile speciale şi într-o lună România are un jalon pentru intrarea în vigoare a unei noi legi a pensiilor din sistemul public, unde Guvernul, prin ministerul salvării pensiilor speciale, nu a făcut încă nimic, nu a trimis proiectul de lege Parlamentului, deci nu va fi timp suficient pentru procedurile parlamentare, astfel încât acest jalon să fie îndeplinit”, a spus Seidler la Palatul Parlamentului.

Violeta Alexandru, despre Marius Budăi: Doar câteva vouchere date din două în trei luni

El a adăugat că acestea sunt doar câteva motive pentru care Marius Budăi “ar trebui să îşi caute un loc de muncă în sectorul privat”.

Deputatul neafiliat Violeta Alexandru, membru Forţa Dreptei, a afirmat că la Ministerul Muncii “nu se mişcă lucrurile”.

“Acolo unde pune PSD mâna, nimic nu se mişcă. Doar câteva vouchere date din două în trei luni, de parcă oamenii mănâncă sau au nevoie de bani din două în trei luni, în loc să le crească pensiile, aşa cum ar fi normal. Un an de zile în care PSD nu a adus puterea de cumpărare a pensionarilor la nivelul inflaţiei, ci, dimpotrivă, le-a crescut pensiile cu un procent sub rata inflaţiei. Un an de zile în care (ministrul Muncii – n.r.) a stat doar în studiourile de televiziune. A ştiut că vine momentul să prezinte publicului un proiect de lege pentru ca pensiile speciale să se apropie de principiul contributivităţii şi s-a ascuns, nu a fost nicio dezbatere publică despre ce se întâmplă cu acest proiect, iar acum nu se grăbesc să îl adopte”, a arătat Violeta Alexandru.

To Top