Stiri Politice

Marius Budăi ar putea fi dat afară din Guvern. Cum va arăta cabinetul condus de Marcel Ciolacu (SURSE)

Marius Budăi anunță revoluția în sistemul de pensii speciale: Toate măsurile vor reduce numărul beneficiarilor

În interiorul PSD au început discuțiile pe portofolii și liderii grei ca Paul Stănescu, Lia Olguța Vasilescu sau Mihai Tudose își revendică ministere-cheie, iar Marcel Ciolacu va trebui să-i mulțumească pe toți.

PSD a mai renunțat din pretenții și dorește să păstreze ministerul Transporturilor pentru Sorin Grindeanu și este dispus să cedeze altceva la schimb liberalilor, conform unor surse politice.

Potrivit surselor HotNews.ro, Ciolacu este direct interesat să-l mențină pe Sorin Grindeanu și în viitorul Guvern pentru a-l ține departe de șefia partidului. De asemenea la Sănătate, va rămâne, potrivit surselor HotNews.ro, actualul ministru Alexandru Rafila.

De asemenea, Ciolacu își dorește să-l mențină pe Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului, post cheie pentru avizarea inițiativelor Executivului. Președintele PSD se bazează pe experiența lui Neacșu care are acces la tot ce se întâmplă în Guvern.

Care sunt miniștrii de pe lista neagră

Pe lista neagră a miniștrilor care au șanse mari să nu se regăsească în viitorul Guvern se află Florin Spătaru (economie), Marius Budăi (muncă) și Petre Daea (agricultură).

În aceste moment nu este clară situația lui Marius Budăi la ministerul Muncii, dacă va fi susținut în continuare de președintele PSD. În interiorul partidului, Budăi a fost criticat pentru proasta gestionare a proiectului de lege care vizează eliminarea pensiilor speciale. De precizat este că Budăi este susținut de PSD Dolj, organizație condusă de Lia Olguța Vasilescu.

Potrivit sursele social-democrate, la nivelul discuțiilor interne, Gabriela Firea dorește să-și mențină ministerul Familiei, iar Mihai Tudose este interesat de ministerul Apărării.

De asemenea, ministerul Agriculturii este un portofoliul pe care îl „coordonează” secretarul general al PSD, Paul Stănescu. Adrian Chesnoiu – fostul ministru al Agriculturii și Petre Daea actualul au fost propuși și susținuți de Stănoiu.

„Agricultura și Apărarea se află în aria de interes, dar ministerul Finanțelor va fi cedat liberalilor”, susțin sursele HotNews.ro.

To Top