Stiri Politice

Marius Budăi a avut un singur rol: Să salveze pensiile speciale

Marius Budăi a avut un singur rol: Să salveze pensiile speciale

Marius Budăi a avut un singur rol: să salveze pensiile speciale. Să salveze pensia specială de 18.000 de lei a lui Nicolae Ciucă și a altora ca el. Chiar cu riscul de a pierde banii din PNRR pentru autostrăzi, școli și spitale.

Trebuia să vină cu o lege care elimină pensiile speciale, așa cum USR a negociat în PNRR. În schimb, legea trimisă în Parlament nu doar că nu le elimină, dar creează noi pensii speciale. Au crezut că pot păcăli Comisia Europeană cu asta, iar acum riscăm să rămânem fără bani europeni.

Tot Marius Budăi este ministrul care a lovit în cei mai săraci dintre români. Este autorul celei mai mari aberații fiscale: să muncești două ore, dar să plătești taxe cât pentru opt ore. Suprataxarea contractelor part-time a lăsat prea mulți români fără contracte de muncă.

El trebuia să plece încă de anul trecut. Nu a făcut-o.

Nu vrem să așteptăm până eșuează PNRR pentru a-l demite pe Marius Budăi. Banii pentru modernizarea României sunt mai importanți decât o mână de speciali din PSD și PNL, a mai scris Cătălin Drulă.

USR și Forța Dreptei, moțiune împotriva ministrului Marius Budăi

Deputaţii USR şi Forţa Dreptei au depus, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată „Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale”. „Trebuie să vină și să dea seamă pentru gravele nerealizări”, afirmă Ludovic Orban.

„În conformitate cu prevederile articolului 112 din Constituţie şi articolul 189 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, deputaţii USR şi deputaţii Forţa Dreptei vă înaintează moţiunea simplă intitulată <Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale>”, a spus Ionuț Moşteanu.

Ludovic Orban l-a criticat pe ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Ministrul Muncii care în 2020 promitea creșterea punctului de pensie la 40%, care s-a angajat când a venit la guvernare că va crește punctul de pensie conform unui grafic care nu are nicio legătură cu realitatea, că ministrul Muncii care promitea recalcularea pensiilor, care trebuie făcută până în 1 septembrie 2023, eu cred că trebuie să vină și să dea seamă pentru gravele nerealizări și pentru faptul că sunt mai preocupați de doamnele din PSD decât de soarta pensionarilor și a celor care sunt fără loc de muncă și de cei care au dreptul să aibă alocații mărite, și anume copiii noștri”, a spus în plen liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban.

To Top