Stiri Politice

Marcel Ciolacu, umilință totală pentru PNL: Nu e prea confortabil în acest moment

Marcel Ciolacu: Prioritatea este să închidem, pentru totdeauna, discuția despre pensiile speciale

PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Partidul Naţional Liberal nu stă prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie şi că, din declaraţiile publice ale liberalilor, şi-a dat seama că aceştia nu doresc o alianţă cu social-democraţii în 2024.

“Eu am spus, ca orice om politic, că e posibil orice, să avem o coaliţie, să avem o alianţă din 2024. Alianţă înseamnă mai multe, şi candidaţi comuni. Eu nu am spus niciodată că Ciolacu este candidatul sau este Ciucă premier. Şi Ciolacu şi Ciucă suntem nişte oameni trecători, vremelnici prin anumite funcţii. Cred că cel mai important rămâne PSD, cel mai mare partid din România, şi PNL, care nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”, a spus Ciolacu la România TV, întrebat dacă, după alegerile din 2024, va mai exista coaliţia de guvernare formată din PSD, PNL şi UDMR şi dacă el va candida la alegerile prezidenţiale.

Marcel Ciolacu: Putem avea o coaliţie, sau o alianţă

El a adăugat că a înţeles din răspunsurile celor de la PNL că aceştia nu doresc o alianţă cu PSD în 2024.

“Am spus – putem avea o coaliţie, sau o alianţă. Am înţeles din răspunsul celor de la PNL că nu se doreşte acest lucru. Mă bucur că mi-au spus din timp că, la un moment dat, voiam să îi strâng pe colegii mei într-un Consiliu Politic Naţional să discutăm acest aspect. Acum nu mai e nevoie. Am văzut şi eu răspunsurile publice”, a afirmat acesta.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a publicat datele celui mai recent sondaj de tip omnibus, realizat în perioada 10-20 martie 2023. Noua cercetare sociologică arată schimbări interesante față de cercetările similare realizate de CURS din ianuarie 2023 și noiembrie, septembrie, iulie și mai 2022.

Coaliția la guvernare, deși în scădere de viteză, dacă ar avea duminică alegeri parlamentare ar obține o majoritatea parlamentară confortabilă. Cu redistribuiri PSD, PNL și UDMR ar putea depăși ar depăși majoritatea de două treimi din numărul mandatelor parlamentare, necesară pentru modificarea Constituției și reorganizarea administrativ-teritorială a țării

-Și PSD și PNL înregistrează scăderi față de cercetarea anterioară de acum 2 luni

-Nici PSD și nici PNL nu ar reuși să formeze separat o altă majoritate parlamentară fezabilă

To Top