Stiri Politice

Marcel Ciolacu, somat să dea afară un ministru! Greşeala care îi costă enorm pe români. Avertisment dur din Parlamentul European

BREAKING NEWS! Marcel Ciolacu a confirmat, în premieră, o informație bombă: România a sprijinit militar Ucraina

Marcel Ciolacu, somat să dea afară un ministru! Greşeala care îi costă enorm pe români. Avertisment dur din Parlamentul European pentru şeful PSD. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, ar trebui destituit de urgenţă din Guvern.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este în opoziţie cu el însuşi, apreciază europarlamentarul Dacian Cioloş, fost comisar european pe Agricultură. Acesta a reafirmat că ministrul Petre Daea ar trebui demis.

“Preşedintele PSD Ciolacu îi trimite o scrisoare co-premierului Ciolacu de la coaliţia de guvernare, cerând ca Guvernul să ia măsuri urgente pentru a ajuta fermierii pe care ministrul pus de Ciolacu la Agricultură i-a lăsat baltă. Din păcate pentru fermierii şi cetăţenii români, acesta este modul ipocrit în care şeful PSD tratează probleme grave ale României, doar ca să nu piardă capital electoral.

De fapt, lipsa de soluţii reale pentru agricultorii români îşi are originea în numirea domnului Daea la minister şi apoi în încăpăţânarea cu care Marcel Ciolacu îl ţine în funcţie, în ciuda tuturor dovezilor de incompetenţă”, a afirmat Cioloş într-un comunicat de presă transmis marţi.

Potrivit acestuia, criza cerealelor este o problemă complexă, pentru a cărei rezolvare un ministru al Agriculturii ar trebui să lucreze cu fermierii români, să vorbească cu traderii, să aibă contacte la nivel european şi internaţional şi o înţelegere a mecanismelor UE, să le explice ucrainenilor care sunt limitele tranzitului pe teritoriul naţional şi să fie capabil să propună şi să susţină soluţii.

“Aşa că Marcel Ciolacu, în loc să îşi trimită scrisori sie însuşi, ar face bine să caute rapid un nou ministru, de data asta competent. Şi să clarifice dacă pe această speţă, dar şi pe altele din ultimele săptămâni, PSD-ul pe care-l conduce e în opoziţie sau la guvernare.

Cred că acest lucru nu-i e clar nici dumnealui, cu atât mai puţin nouă, celor care urmărim din afară cum funcţionează sau nu funcţionează coaliţia de guvernare. Iar victime sunt cetăţenii români care aşteaptă soluţii şi nu contorsiuni politice”, explică europarlamentarul Dacian Cioloş, fost comisar european pentru agricultură”, a mai transmis Cioloş.

Marcel Ciolacu, somat să dea afară un ministru!

Dacian Cioloş, reprezentant al REPER în Parlamentul European, s-a întâlnit, marţi, cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu care a discutat despre cum pot fi folosite în sprijinul fermierilor europeni şi ucraineni toate pârghiile instituţionale şi legale pe care UE le are la dispoziţie.

“Este important ca, la cel mai înalt nivel, Parlamentul European să ceară Comisiei Europene să pună în aplicare, pe termen scurt şi mediu, măsuri care să meargă dincolo de despăgubirile financiare, prea puţine şi venite prea târziu.

Soluţii există, fie că vorbim de modalităţi de a ne asigura că cerealele exportate de Ucraina nu sunt descărcate decât acolo de unde pleacă la export extracomunitar sau în statele membre unde chiar este nevoie de ele, evitând statele UE de la frontiera cu Ucraina unde pieţele sunt perturbate, fie că vorbim de certificate de calitate. Lipsa de acţiune a Comisiei Europene împinge unele state membre spre acţiuni unilaterale de interzicere a importurilor de cereale din Ucraina şi, chiar mai grav, alimentează discursurile populiste şi antieuropene ale celor care cântă partitura Rusiei”, a arătat Dacian Cioloş.

To Top