Stiri Politice

Marcel Ciolacu: Prioritatea este să închidem, pentru totdeauna, discuția despre pensiile speciale

Marcel Ciolacu: Prioritatea este să închidem, pentru totdeauna, discuția despre pensiile speciale

Prioritatea este să închidem, pentru totdeauna, discuția despre pensiile speciale, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

În acest moment prioritatea este închiderea „pentru totdeauna” a discuției despre pensiile speciale, spune, joi, președintele PSD Marcel Ciolacu. El afirmă că noua lege trebuie să respecte Constituția și să fie agreată de Comisia Europeană.

„Nu a zis nimeni că vine Ministerul Justiției (cu o lege care să conțină pensii speciale pentru grefieri – n.r.)… Printre avizatori este Ministerul Justiției. La cererea de plată numărul doi din PNRR deja lucrurile au depășit un moment critic. Am primit semnalele de la Comisiei (Europene – n.r.) că este acceptată și cred că ni se va da și un termen de șase luni pentru a se închide ce mai este în discuție, în două sau trei jaloane. Deci e un lucru foarte bun. Deci în acest moment prioritatea este să închidem odată pentru totdeauna discuția despre pensiile speciale.

Marcel Ciolacu, despre legea pensiilor speciale

Repet, pensiile militarilor sunt pensii ocupaționale. Nu sunt pensii speciale. Peste tot în lume, la toți partenerii din NATO pensiile militare nu sunt considerate pensii speciale. Noi avem datoria de a face o lege corectă și discutată cu Comisia Europeană și acceptată, astfel încât jalonul să fie îndeplinit”, afirmă marcel Ciolacu.

El precizează că există în parlament un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale, inițiat de Guvern.

„Este o lege în Parlament. Ea a fost stopată din circuitul legistativ, să vedem raportul Băncii Mondiale. Nu putem să-i dăm pe repede înainte și să scoatem o lege greșită, cum am făcut de atâtea ori, pe emoție, în ceea ce privește pensiile speciale, pe urmă să fie declarată neconstituțională sau Comisia să nu fie de acord. Prioritatea mea e să închide acest capitol pentru totdeauna”, încheie Ciolacu.

To Top