Stiri Politice

Marcel Ciolacu, intervenţie de ultimă oră! Dezvăluiri din cazul Victor Piţurcă. Avertisment dur al şefului PSD

"Eu chiar vă iubesc!" Marcel Ciolacu, mesaj pentru românii care l-au huiduit la Iași
Marcel Ciolacu Sursa foto Facebook

Marcel Ciolacu, intervenţie de ultimă oră! Dezvăluiri din cazul Victor Piţurcă. Avertisment dur al şefului PSD după ce fostul selecţioner a fost reţinut de către procurorii DNA. Acuzaţiile la adresa selecţionerului sunt extrem de grave. Acum, Ciolacu vine cu noi afirmaţii grave.

Marcel Ciolacu spune că acesta nu va fi singurul caz. Mai mult, şeful Camerei Deputaţilor susţine că totul nu se va termina aici. „Cred că nu va fi singurul caz. În timp ce noi toți am stat în case, unii au făcut averi”, spune Marcel Ciolacu după ce fostul selecționer Victor Pițurcă și directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu, au fost reținuți înt-un dosar care vizează achiziții în perioada pandemiei.

Mai mult, Ciolacu anunţă şi alte măsuri extrem de dure. „PSD a trecut prin Parlament o cerere către Curtea de Conturi și există un raport al Curții de Conturi, unde erau elemente evidente că în timp ce noi toți am stat în case, unii au făcut averi și n-au fost impozitați, apropos, cu toate că au fost venituri excepționale plătite de către noi toți.

Iarăși e un lucru care ne-a scăpat și a trebuit să acționăm mult mai repede”, a spus Marcel Ciolacu, după ce un jurnalist i-a cerut să comenteze reținerile făcute luni de DNA. El a apreciat că acesta nu este singurul caz.

„Mă bucur că încet, încet începem să aflăm adevărul și am încredere totală în magistrații implicați în aceste cazuri. Cred că nu va fi singurul caz”, a adăugat Ciolacu.

Procurorii DNA i-au reținut luni pe fostul selecționer Victor Pițurcă și directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu, într-un dosar care vizează achiziții în perioada pandemiei.

Marcel Ciolacu, intervenţie de ultimă oră!

Victor Pițurcă e acuzat de cumpărare de influență, în timp ce Gabriel Țuțu de la compania Romarm e acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, trafic de influență în formă continuată și fals intelectual. DNA anunță că mai urmărește penal și alte persoane.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, în urmă cu puține momente, oficial, reținerea lui Victor Pițurcă. Împreună cu el a fost reținut și Gabriel Țuțu, directorul general al Romarm, companie din subordinea Ministerului Economiei.

Conform procurorilor, Romarm a încheiat două contracte de achiziție publică din care făcea și o firmă controlată de familia Pițurcă. În urma acestora, DNA susține că societatea națională, aflată în subordinea Ministerului Economiei, ar fi fost prejudiciată cu o sumă uriașă, 8,6 milioane de lei, spre 2 milioane de euro.

Tot Țuțu ar fi intermediat introducerea în circuit a măștilor neconforme provenite de la compania lui Alexandru Pițurcă, primind, conform procurorilor, 50.000 lei după ce „ar fi lăsat să se creadă că are influență” asupra funcționarilor MAPN. „În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”, precizează DNA.

To Top