Stiri Politice

Marcel Ciolacu, în ședința PSD: Nu preiau funcția de premier dacă se întâmplă asta

S-a aflat adevărul: În spatele taxei de solidaritate se ascund 3,5 miliarde de lei pe care PSD vrea să îi ia de la sute de companii

Dacă liberalii avansează ideea că rotativa s-ar putea amâna pentru luna septembrie, Marcel Ciolacu are propriul motiv pe care-și fondează supărarea și o eventuală amânare, au declarat surse din partid pentru Libertatea.

„Ciolacu ne-a spus în ședința de luni că toți miniștrii PSD trebuie să îndeplinească până în luna mai toate jaloanele din PNRR. Ne-a spus că dacă nu intră banii din tranșa a treia din PNRR, nu dorește să preia o guvernare din care să lipsească această importantă sursă de finanțare.

Fără banii din PNRR, ce sens are să preia el toate criticile? Vrea să preia o guvernare în care se respectă jaloanele din PNRR”, a descris un lider PSD, sub protecția anonimatului, ceea ce spus șeful partidului în ședință.

Președintele PSD a fost enervat, potrivit surselor din partid, că trebuie să dea explicațiile în spațiul public pentru ratarea unor jaloane din PNRR, deși el nu este direct implicat în acest proces.

Marcel Ciolacu: Trebuie închisă o dată pentru totdeauna această discuţie cu privire la pensiile speciale

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că aşteaptă din partea Guvernului o informare privind rapoartele de la Banca Mondială cu privire la legea pensiilor speciale, menţionând că este cazul ca legea să treacă prin Parlament până la sfârşitul acestei sesiunii parlamentare.

“A trecut un proiect legislativ prin Guvern, acum este la Parlament, dar a mai venit un raport şi urmează să mai vină un raport de la Banca Mondială, după ce au avut nişte discuţii la Comisia Europeană. Cred că cel mai corect în acest moment este să vedem aceste rapoarte, dacă trebuie făcute modificări la legea deja trecută din partea Guvernului. Aştept din partea Guvernului să mi se facă o informare, ca şi preşedinte al Camerei, după ce aceste rapoarte vin la Guvern.

Eu nu vreau să răspund la nicio speculaţie, eu aştept raportul venit din partea Guvernului, pentru că Guvernul şi-a asumat acest proiect de lege şi normal este să-mi transmită toate informaţia pe care o au de la Banca Mondială”, a afirmat Ciolacu la Parlament.

El a spus că acest jalon din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuie îndeplinit.

“Trebuie închisă o dată pentru totdeauna această discuţie cu privire la pensiile speciale. Legea, în schimb, cred că cu toţii, noi, politicienii, ne-am jucat mult prea mult timp şi am creat o speranţă mult prea mare la români că vom închide acest capitol şi de fiecare dată legile pe care le-am adoptat în Parlament au fost decise la CCR ca fiind neconstituţionale. Este cazul să trecem o lege astfel încât să îndeplinească şi jalonul trecut de domnul Ghinea acolo şi să fie o lege constituţională”, a adăugat liderul PSD.

Liderul social-democraţilor s-a declarat ferm convins că vor fi găsite cele mai bune soluţii.

Întrebat dacă va fi respectat termenul din jalonul PNRR ca până pe 15 martie să treacă de Parlament, Ciolacu a spus: “Nu neapărat. El intră la cererea 3. Până când se depune cererea 3, va trece de Parlament”.

“Ştiţi că este o extensie de 2 – 3 luni. Până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare va trebui să treacă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

To Top