Stiri Politice

Marcel Ciolacu îl somează pe Klaus Iohannis! Ce este obligat să facă preşedintele: „Credeți că mă ascund în casă de rușine?”

Se rupe coaliţia? Adevărul despre relaţia dintre Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu îl somează pe Klaus Iohannis! S-a aflat ce este obligat să facă preşedintele. Ar fi un scandal uriaş în România. Şeful celor de la PSD nu a exclus posibilitatea ca președintele României să nu îl nominalizeze pe el premier, după ce Nicolae Ciucă își va depune mandatul. „Credeți că mă ascund în casă de rușine?”, a spus el, precizând că rotația se va termina pe 1 iunie.

„Rotația primilor miniștri și acordul politic făcut se vor respecta. Nu discutăm! Partidul Social Democrat a câștigat alegerile și este cel mai mare partid din România. Ne-am asumat un lucru și sunt ferm convins că și partenerii noștri își vor asuma un lucru convenit împreună. Cu alte cuvinte, rotația se va termina până la 1 iunie.

Nu am discutat niciodată în partid despre varianta alegerilor anticipate și nici cu domnul Nicolae Ciucă în coaliție. Ca să îmi doresc ceva eu, președintele partidului, trebuie să îi întreb pe colegii mei”, a spus Marcel Ciolacu vineri, 31 martie, într-o conferință de presă.

Marcel Ciolacu îl somează pe Klaus Iohannis!

Întrebat ce va face dacă președintele Klaus Iohannis nu îl va nominaliza premier, Marcel Ciolacu a răspuns clar. „Ce, credeți că mă ascund în casă de rușine că nu m-a nominalizat? Vin la dumneavoastră la Parlament și vorbim” Referitor la posibilitatea ca actualul premier Nicolae Ciucă să ocupe o funcție într-un guvern condus de el, președintele Camerei a răspuns tranşant. „Și eu poate nu mă duc premier. V-am dat o altă temă”, a mai spus Ciolacu.

Scenariul cel mai probabil este acela în care Nicolae Ciucă își va depune mandatul de premier în mai. Partidele de coaliție vor merge la președintele Klaus Iohannis cu o nouă propunere de premier, iar șeful statului va lua decizia desemnării.

Conform protocolului coaliției, PSD va fi partidul care va da premierul în mai 2023. Acesta va fi Marcel Ciolacu, dacă președintele Iohannis va accepta să îl desemneze. Potrivit unor surse politice însă, rotația guvernamentală între PNL și PSD ar putea fi amânată până la toamnă. Premierul și liderul liberal, Nicolae Ciucă, a spus recent că rocada cu PSD se va face conform protocolului semnat la constituirea coaliţiei, dar nu a oferit un orizont de timp.

To Top