Stiri Politice

Marcel Ciolacu, despre sprijinirea Moldovei de către România: Este o obligație

S-a aflat adevărul: În spatele taxei de solidaritate se ascund 3,5 miliarde de lei pe care PSD vrea să îi ia de la sute de companii

Într-un exces de sinceritate, Marcel Ciolacu a comentat declarația făcută de președintele Klaus Iohannis referitoare la sprijinirea Moldovei de către România “în orice scenariu.” Președintele PSD a declarat, în treacăt, că este o obligație.

Acesta nu a specificat dacă este o obligație morală sau de altă natură.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că este de acord cu președintele Klaus Iohannis, când spune că în prezent, cel mai vulnerabil stat european este Republica Moldova.

„Toată clasa politică va sprijini atât pe Maia Sandu, cât și Republica Moldova. E o datorie a noastră… Mai mult, este obligație. Sunt total de acord cu președintele României”, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Cel mai vulnerabil stat european în acest moment este Republica Moldova

Întrebat dacă Maia Sandu ar putea avea și alte solicitări adresate României, el spune: „Sunt ferm convins că sunt îndreptățite. Cel mai vulnerabil stat european în acest moment este Republica Moldova ținând cont de agresiunea nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei”.

Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că „România este nu doar pregătită, este dispusă să sprijine Moldova în orice – repet – în orice scenariu”.

„Cum va arăta acest sprijin concret depinde, evident, de evoluția situației geopolitice. În momentul acesta, ştiți foarte bine că îi sprijinim cu electricitate, gaz, și așa mai departe, îi ajutăm să-și reformeze instituțiile, dar suntem dispuși și eu personal sunt dispus să mergem mult mai departe, dacă situația o va impune”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vine joi în vizită de lucru în România. Ea va fi primită la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat vor discuta proiecte comune de interes strategic, aderarea R. Moldova la UE, precum și despre războiul din Ucraina.

To Top