Stiri Politice

Marcel Ciolacu, dat de gol! Cum se fac jocurile în PSD pentru viitorul Guvern

Marcel Ciolacu, dat de gol! Cum se fac jocurile în PSD pentru viitorul Guvern

Marcel Ciolacu, dat de gol! S-a aflat cum se fac jocurile în PSD pentru viitorul Guvern. Nume surpriză pe lista şefului social democraţilor. Totul a ieşit la iveală în urmă cu puţin timp. Peste două luni, Nicolae Ciucă ar trebui să-şi dea demisia, iar Klaus Iohannis să-l desemneze premier pe şeful PSD.

Partidele din coaliţie deja planuri pentru noul cabinet condus de Marcel Ciolacu. Ies la iveală date noi despre negocierile din coaliţia de guvernare.

Oficial, pe 25 mai ar trebui să aibă loc rotativa guvernamentală. Surse politice spun că aceasta va avea loc în luna iunie, moment în care actualul premier, Nicolae Ciucă, îi va lăsa locul la Palatul Victoria liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Ciolacu premier și tot atunci secretariatul general al guvernului și un post de vicepremier trec la Partidul Național Liberal. Cancelaria prim-ministrului la Partidul Social Democrat. Potrivit unor surse politice, va fi respectat protocolul agreat la momentul formării coaliției.

Astfel, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va pleca din Guvern. Acest minister va ajunge la PNL, unde pe lista scurtă sunt Lucian Bode, actual ministru de Interne, sau Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și proiectelor europene.

Tot de la Partidul Social Democrat va pleca și Adrian Câciu, ministrul de Finanțe. Ministerul merge la PNL, unde ar putea ajunge fie pe Sebastian Burduja, care acum este la Digitalizare, sau Lucian Heiuș, conform Antena 3.

În schimb, cei din PNL le vor ceda social democraților ministerul Investițiilor și Proiectelor europene, unde acum este Marcel Boloș. De asemenea, și Ministerul Justiției. Cătălin Predoiu pleacă din guvern, iar în locul său, va veni pe Robert Cazanciuc, actual senator al Partidului Social-Democrat.

Marcel Ciolacu, dat de gol!

De aici însă vin surprizele. Ciolacu își dorește înființarea unui nou minister, Ministerul Afacerilor Europene, care, printre atribuții, să aibă și negocierile pentru Schengen. Social democrații au aici două variante, fie Victor Negrescu, actual europarlamentar, fie Titus Corlățean, senator al Partidului Social Democrat.

Și, foarte important, spun surse din Partidul Social Democrat că își doresc cei din PSD să reducă numărul de ministere. Ministerul care ar putea să dispară din guvernul cu premier PSD este Ministerul Turismului. Constantin Daniel Cadariu ar putea să nu se mai regăsească în viitorul cabinet. Nici ministerul pe care îl conduce și, de asemenea, un semn de întrebare se ridică și asupra Ministerului Digitalizării. Daca Sebastian Burduja merge la Finanțe, ar putea să dispară inclusiv acest minister.

To Top