Stiri Politice

Marcel Ciolacu anunță o revoluție în Guvernul pe care îl va conduce: Eu nu mă încalţ cu fesul

Marcel Ciolacu anunță o revoluție în Guvernul pe care îl va conduce: Eu nu mă încalţ cu fesul

Marcel Ciolacu, viitorul premier al României, tocmai a anunțat că intenționează să decidă o serie de remanieri în Guvern. Amintim faptul că o serie de miniștri PNL sunt implicați în diverse scandaluri: Lucian Bode, Virgil Popescu și, mai nou, Cătălin Predoiu.

Marcel Ciolacu a spus că la rotaţia premierilor va fi şi o remaniere guvernamentală.

“E o normalitate. Sunt oameni care ţin acest ritm, oameni care nu rezistă la acest ritm, e ceva normal. Momentan, plecăm de la o bază care înseamnă protocolul, dar politica înseamnă negociere. Important este că nu facem trageri de ministere din căciulă. Aţi văzut ce s-a întâmplat când le-am tras din căciulă. Un dezastru. Doi ani a fost un dezastru. Eu de încălţat cu fesul nu mă încalţ”, a adăugat Marcel Ciolacu.

“Eu vreau un guvern al României bun şi eficient şi cred că analizele se fac în interiorul coaliţiei. Plecăm de la un protocol pe care îl respectăm. (…) Crăciunul e pe 25, Revelionul e pe 31, ziua mea e pe 28 – astea sunt fixe.

Marcel Ciolacu: Dacă este oportun să fie mai devreme de 25 mai, o să fie mai devreme

Vedem cum aşezăm lucrurile, astfel încât să nu stricăm ceva ce funcţionează sau să inversăm priorităţile, pentru că scrie într-un protocol că rotaţia e pe 25 (mai – n.r.). Am putea să vedem, în sfârşit, în politica românească nişte oameni pentru care prioritatea este România şi responsabilitatea pe care o au în funcţiile pe care le au. Rotaţia va avea loc când stabileşte coaliţia, când este momentul cel mai oportun pentru România şi pentru Guvern şi pentru Parlament.

Această rotaţie între prim-miniştri se face în momentul în care toate lucrurile sunt aşezate şi discutate. Dacă este oportun să fie mai devreme de 25 mai, o să fie mai devreme, dacă este oportun să fie cu o săptămână – două după 25, fiindcă trebuie închise anumite jaloane la Parlament sau Guvern, va fi”, a menţionat acesta.

Întrebat dacă poate face coaliţie şi alianţă cu PNL, care în fiecare şedinţă de partid critică PSD, Ciolacu a precizat: “Ştiţi că şi maturitatea umană şi maturitatea politică vin în timp. La PSD nu am vorbit despre PNL sau de vreun lider al PNL”.

To Top