Stiri Politice

Marcel Ciolacu, anunț despre alegerile anticipate: Niciodată nu exclud nicio variantă

Marcel Ciolacu: Prioritatea este să închidem, pentru totdeauna, discuția despre pensiile speciale

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, a declarat că, din perspectiva unui om de stat, exclude alegerile anticipate, pentru că România are nevoie de stabilitate.

Întrebat la Parlament dacă s-a discutat în coaliţia de guvernare varianta alegerilor anticipate, Ciolacu a spus, marţi, că nu exclude nicio variantă, ca om politic.

“Ca şi om politic, niciodată nu exclud nicio variantă. Ca şi om de stat, din punctul meu de vedere este exclus să avem anticipate, deoarece România are nevoie de stabilitate, suntem într-o criză regională de securitate şi nu cred că România, Europa şi parteneriatul strategic pe care îl avem cu Statele Unite în acest moment îşi permit alegeri anticipate sau altfel de crize politice din România. Uitaţi-vă la ce se întâmplă la ţările din jur”, a transmis liderul PSD.

Întrebat când va fi aprobată desfiinţarea pensiilor speciale la Camera Deputaţilor, el a spus: “În timp util”.

Iohannis: Da, sunt mulțumit

Reacția lui Ciolacu vine la scurt timp după declarațiile lui Iohannis referitoare la rotativa guvernamentală.

Rotația de la conducerea Guvernului este posibilă și se va întâmpla, afirmă președintele Klaus Iohannis. „În măsura în care va fi nevoie, mă voi implica pentru a garanta stabilitatea și bunul mers al lucrurilor”, adaugă șeful statului.

„Această coaliție a apărut ca un rezultat al rațiunii politice. România a înțeles că vor veni multe crize,. politicienii au înțeles, spre surprinderea multora, că țara trebuie guvernată de un guvern cu o susținere solidă în Parlament. Așa s-a creat coaliția care guvernează România de mai bine de un an cu un guvern condus de premierul Ciucă, care a reușit să evite un impact grav al tuturor crizelor prin care am trecut până acum, atât criza energetică, cât și criza de securitate și așa mai departe. Am fost întrebat de multe ori dacă sunt mulțumit de felul în care s-a guvernat. Da, sunt mulțumit, pentru că ceea ce trebuia să facă coaliția și guvernul, să treacă România prin criză, au făcut cu succes”, spune Klaus Iohannis.

El admite că „nu toate detaliile au fost rezolvate”.

„Dar nici nu cred că s-a așteptat cineva ca această coaliție să funcționeze numai cu foarte bună înțelegere și nummai cu soluții ideale. este o coaliție politică complicată și trebuie să vedem partea plină a ăpaharului – s-au înțeles și au rezolvat lucrurile cu care s-au confruntat. Întrebarea care se pune în spațiul public e cum se continuă, fiindcă în câteva luni ar trebui să se producă rotația la conducerea guvernului. Eu cred că această rotație este posibilă și se va întâmpla. Nu cred că există o alternativă viabilă la această rotație și partidele au înțeles. Toate partidele au înțeles acest lucru”, adaugă șeful statului.

To Top