Stiri Politice

Marcel Ciolacu a spus cum se va face rotativa guvernamentală: Spre surprinderea tuturor

PSD pregătește marea lovitură în Guvern! Sunt vizați toți angajații din România

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Piteşti, referindu-se la rotativa guvernamentală, că aceasta se va face atunci când trebuie,”nu se va depăşi cu foarte mult termenul, nici nu va fi cu foarte mult timp înainte”.

“Se va face exact atunci când trebuie. Nu se va depăşi cu foarte mult termenul, nici nu va fi cu foarte mult timp înainte. Şi, spre surprinderea tuturor, se va face într-o normalitate pe care ne-o dorim cu toţii”, a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat despre momentul în care se va face rotativa guvernamentală.

În luna mai, conform înţelegerii din coaliţie, funcţia de prim-ministru ar urma să fie preluată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, iar data vehiculată în spaţiul public a fost de 25 mai.

Marcel Ciolacu ar dori un minister al Afacerilor Europene

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat de curând că şi-ar dori înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, atunci când va fi premier, din luna mai a acestui an, însă nu vrea o creştere a numărului de ministere, ci poate chiar o micşorare a numărului acestora. „Dacă alte state europene, şi vă dau exemplu Germania are Ministerul Afacerilor Europene, Parlamentul României are comisii de afaceri europene atât la Cameră, cât şi la Senat, atunci trebuie să schimbăm acest lucru”, a mai explicat el.

„Am stat de vorbă cu domnul profesor Vasile Puşcaş aplicat pe ceea ce nu funcţionează. Este normal, trebuie să recunoaştem când ceva nu funcţionează, să învăţăm şi să intervenim. Nu e o ruşine. Avem o neîmplinire. Avem un program PNRR şi ca să evităm astfel de răspunsuri care ar trebui totuşi coordonate.

Noi nu vorbim de bani în PNRR, noi acolo vorbim de reforme şi de politici europene pe care le luăm şi le aplicăm şi în România, cu specificul românesc. Deci este un nivel profesionist de abordare. Am văzut şi ştiţi foarte bine că orice victorie are mulţi părinţi, orice eşec devine orfan. Şi atunci dacă toate celelalte state europene şi vă dau exemplu Germania are Ministerul Afacerilor Europene, Parlamentul României are comisii de afaceri europene atât la Cameră, cât şi la Senat, atunci trebuie să schimbăm acest lucru.

Nu să mărim numărul de ministere, aici cred că am fost foarte clar, poate să îl mai şi restrângem şi să venim cu o altă abordare”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat vineri la Piteşti ce ministere ar putea dispărea în Guvernul Ciolacu, la rotativă, în contextul în care ia în calcul înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene şi reducerea numărului de ministere.

To Top