Stiri Politice

Marcel Ciolacu a decretat: Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale

PSD pregătește marea lovitură în Guvern! Sunt vizați toți angajații din România

Deși Comisia Europeană a spus acest lucru cu subiect și predicat, Marcel Ciolacu îți menține punctul de vedere cu privire la pensiile speciale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că îşi menţine punctul de vedere potrivit căruia pensiile militarilor nu sunt pensii speciale şi a adăugat că 22 de state ale Uniunii Europene sunt de acceaşi părere.

“Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale. Îmi menţin punctul de vedere. 22 de state membre ale Uniunii Europene consideră că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că Guvernul aşteaptă raportul final de la Banca Mondială în legătură cu proiectul de lege privind pensiile speciale, iar după ce va veni acest raport vor fi făcute modificările necesare.

“După ce avem detaliile de la Banca Mondială, venim cât mai repede cu raportul (în Parlament – n.r.)”, a afirmat acesta.

UE a spus cu subiect și predicat: Pensiile militarilor sunt pensii speciale

Reprezentanții Comisiei Europene au trimis un punct de vedere privind sistemul de pensii speciale din România.

“Pensiile speciale nu ţin de competenţele Uniunii Europene (UE). Cu toate acestea, pentru ca România să primească fondurile alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), aceasta trebuie să îndeplinească satisfăcător reformele referitoare la pensiile speciale la care ţara s-a angajat prin acest plan. Revizuirea vizează toate pensiile speciale, inclusiv a celor militare, cu scopul de a le alinia cu principiul contributivităţii, şi face parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului public de pensii, reprezentând un element cheie al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României”, se menţionează în precizările CE.

De asemenea, reprezentanţii Comisiei subliniază că pentru toate ţintele şi jaloanele incluse în PNRR există un dialog constant între autorităţile române şi Comisia Europeană, însă o evaluare oficială este realizată în momentul în care autorităţile transmit o cerere de plată.

Conform anexei la decizia Consiliului de punere în aplicare a PNRR, trebuie realizată o analiză a pensiilor în vederea identificării unor soluţii concrete care să vizeze simplificarea acestora şi corectarea inechităţilor dintre beneficiarii acestor categorii de pensii şi beneficiarii sistemului public de pensii din punct de vedere al aspectului contributivităţii, luând în considerare şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale.

To Top