Stiri Politice

Lupta cea mare pentru funcții în PNL! Alina Gorghiu a recunoscut: Nu o să încăpem cu toţii în Guvern

Lupta cea mare pentru funcții în PNL! Alina Gorghiu a recunoscut: Nu o să încăpem cu toţii în Guvern

Alina Gorghiu a declarat despre discuţiile privind viitorii miniştri din guvern şi despre informaţia că şi-ar dori să ocupe postul de ministru de Externe, că ”nu o să încăpem cu toţii în Guvern”.

”Am auzit atâtea nume, voi fi unul din acei parlamentari, sper cu experienţă suficientă care să ajute Guvernul să nu greşească. Asta este planul meu de carieră în următorul an de zile, să rămân în Senatul Românei, să sprijin viitorul guvern aşa cum trebuie, din poziţia de la Senat.

Întrebată despre portofoliul de la MAE, Alina Gorghiu a spus: ”Nu îmi doresc, sper că am lămurit acest subiect”.

Ea a precizat că MAE este un minister foarte sensibil în această perioadă şi are dosare grele de gestionat. ”Nu cred că PNL este cel care trebuie să dicteze politia de externe a României în acest moment, ci un cumul de decizii, trebuie să fie premierul, preşedintele, PNL şi coaliţia, aliniate astfel încât politica României să fie una care să conteze”, a explicat ea.

Întrebată pe cine ar alege pentru portofoliul de la Externe, între Rareş Bogdan şi Bogdan Aurescu, Gorghiu a spus: ”Eu cred că în linii mari, Bogdan Aurescu şi-a derulat mandatul bine şi cred că este un ministru de externe care nu a spus ultimul cuvânt, dar politica externă sau ministerul acesta implică mai mulţi oameni la masa deciziei”, a spus ea.

Gorghiu a menţionat că în linii mari este mulţumită de activitatea MAE.

Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, a afirmat miercuri, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, că se va face această rotativă guvernamentală foarte uşor şi nu cu multe zbateri, cum ar spera unii sau alţii, ea precizând că la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare vom avea cu siguranţă un nou guvern cu un nou premier. Gorghiu a mai spus că o parte din miniştri se vor regăsi în viitorul Guvern, cei care au confirmat iar o parte vor fi schimbaţi, pentru că va fi îmbunătăţită echipa.

To Top