Stiri Politice

Lucian Bode nu se mai oprește! Ce a făcut ministrul de Interne în scandalul de plagiat

PNL face scut în jurul lui Lucian Bode: Avem toată încrederea în secretarul general

Lucian Bode nu se mai oprește! Acum s-a aflat ce a făcut ministrul de Interne în scandalul de plagiat.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a intentat un al treilea proces Universităţii Babeş – Bolyai, privind teza sa de doctorat, pe rolul Tribunalului Bucureşti fiind înregistrată, luni, solicitarea secretarului general al PNL privind anularea hotărârii Comisiei de etică a universităţii, în care se afirmă că teza de doctorat a ministrului este profund viciată.

În cadrul Hotărârii Nr. 1 din 2023 a Comisiei de etică a Universităţii Babeş – Bolyai se mai arăta faptul că universitatea va sesiza CNATDCU cu concluziile analizei tezei de doctorat şi se solicita ministrului şi Editurii CA Publishing retragerea cărţii “Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual”, publicată pe baza tezei.

Lucian Bode își tot caută dreptatea în justiție

De asemenea, pe rolul Tribunalului Sălaj s-a înregistrat, în 2 februarie, solicitarea lui Lucian Bode de anulare a Hotărârii nr.10/ 2022, prin care Comisia de etică din cadrul UBB se autosesiza pentru suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a ministrului.

În fine, Curtea de Apel Cluj a stabilit data de 22 martie ca prim termen în recursul pe care ministrul l-a intentat Universităţii Babeş – Bolyai, privind suspendarea Hotărârii nr.10/ 2022.

În 17 ianuarie, Tribunalul Sălaj respinsese ca nefondată cererea de suspendare a executării acestei Hotărâri.

Comisia de Etică a UBB a cerut prin decizia din 11 ianuarie Editurii CA Publishing să retragă volumul „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual”, publicată pe baza tezei de doctorat a lui Lucian Bode, cu posibilitatea de republicare după corectarea tuturor abaterilor constatate.

Universitatea Babeș Bolyai i-a mai cerut lui Lucian Bode să alinieze „teza la standardele de etică academică”.

To Top