Stiri Politice

Lucian Bode, întrebat dacă rămâne ministru: Nu sunt probleme

PNL face scut în jurul lui Lucian Bode: Avem toată încrederea în secretarul general

„Vă asigur că nu sunt probleme, iar acest lucru îl va dovedi instanța”, spune Lucian Bode, întrebat dacă rămâne în Executiv, în condițiile în care comisia de etică a Universității Babeș Bolyai din Cluj a confirmat că a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

„Vă asigur că nu sunt probleme. Acest lucru îl va dovedi instanța. Toți ne vom supune votului membrilor BPN. Dacă voi lua o decizia, o voi spune întâi colegilor mei”, spune Lucian Bode, întrebat dacă rămâne în Executiv.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat la kînceputul lunii februarie dacă i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, să facă un pas în spate, după ce comisia de etică a Universității Babeș Bolyai din Cluj a confirmat că acesta a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

„Din câte am înțeles din spațiul public, nu chiar așa a spus Comisia, dar este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios și eu am încredere că în PNL, și domnul Bode personal, vor analiza aceste chestiuni și impactul politic. Eu personal, sincer, mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală, să se ia o decizie clară în acest sens”, afirma Klaus Iohannis.

Lucian Bode: Rediscutăm toate ministerele

Negocierile dintre PNL și PSD pentru rotativa guvernamentală vizează rediscutarea tuturor ministerelor, spune secretarul general al PNL, Lucian Bode. El afirmă că PNL poate conduce „orice minister, inclusiv Ministerul Dezvoltării”.

„În ceea ce privește structura guvernului, poziția PNL exprimată ieri (vineri – n.r.) a fost aceea de a respecta protocolul semnat în 2021 între cei patru parteneri. Am spus foarte clar – dacă există dorința din partea unuia dintre parteneri, PSD în cazul de față, să schimbăm protocolul, noi am solicitat două lucruri – reducerea numărului de ministere și rediscutarea tuturor portofoliilor de la zero. În varianta în care PSD a propus schimbarea protocolului prin menținerea Ministerului Transporturilor în responsabilitatea PSD, atunci propunerea noastră a fost să reducem numărul de ministere de la 20 la maximum 18 și să rediscutăm toate portofoliile, astfel încât la sfârșitul săptămânii viitoare să avem definitivată structura guvernului pentru a ne putea întoarce în forurile decizionale pentru a echipa această structură cu oameni. Nu am ajuns la o înțelegere ieri (vineri – n.r.) în ceea ce privește definitivarea unei structuri a guvernului”, spune Lucian Bode.

Secretarul general al PNL apreciază că „cel mai probabil” la începutul săptămânii viitoare negocierile vor fi finalizate.

To Top