Stiri Politice

Lovitură totală pentru UDMR! Planul secret al lui Nicolae Ciucă. Ce vrea să facă premierul după ce va demisiona

Lovitură totală pentru UDMR! Planul secret al lui Nicolae Ciucă. Ce vrea să facă premierul după ce va demisiona

Lovitură totală pentru UDMR! Planul secret al lui Nicolae Ciucă. S-a aflat ce vrea să facă premierul după ce va demisiona din fruntea Guvernului. Chiar dacă liberalii spun că vor să se respecte rotativa întocmai, lucrurile nu ar sta deloc aşa.

În ultima şedinţă a celor de la PNL, de la Vila Lac, Nicolae Ciucă a stabilit o strategie clară. Potrivit unor surse participante la discuții, liderii PNL s-au plâns de atacurile social democraților și de împărțirea banilor de la centru către primării și consilii județene.

În schimb, Nicolae Ciucă a ținut să le transmită că nu trebuie să răspundă la atacurile PSD. Mai mult, actualul şef al PNL le-a propus o altă strategie. Liberalii să preia ministerul Dezvoltării de la UDMR. „Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”, le-a transmis Nicolae Ciucă liderilor din teritoriu, conform digi24.ro.

După rotativă, PNL ar urma să preia de la PSD ministerele Transporturi și Finanțe, iar social democrații ar trebui să primească Justiția și Fondurile Europene. Negocierile sunt însă departe de final. Vor urma discuții între cei doi lideri, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, spre nemulțumirea unor lideri din PNL.

Lovitură totală pentru UDMR!

Preluarea ministerului Dezvoltării ar putea avea loc doar în condițiile în care se renegociază protocolul, mai spune sursa citată. Unii lideri PNL s-au plâns şi de relaţia cu cei de la PSD. Ciucă a încercat să îi calmeze. „PNL a asigurat stabilitatea țării și a făcut ce a spus ca face. Nu a provocat și nu a răspuns provocărilor politice”, a transmis Nicolae Ciucă partidului.

La ședința de la Vila Lac s-a vorbit și despre problemele interne din partid. S-a luat în discuţie şi plagiatul ministrului de Interne Lucian Bode, însă nu s-a pus problema unei demisii sau demiteri. „Opriți lupta internă, luptați pentru români cu programe, cu soluții! PNL va fi la guvernare după 2024 dacă va fi garantul stabilității și dezvoltării. Dușmanul real al României și al PNL este extremismul în toate formele lui. Noi PNL suntem cei care trebuie să apărăm și promovam patriotismul adevărat, moderat, proeuropean, nu cel fals anarhic, destabilizator, cu comenzi în afara tarii și a UE”, le-ar mai fi transmis Ciucă liderilor PNL.

Most Popular

To Top