Stiri Politice

Lovitură totală pentru Traian Băsescu! Se redeschide un dosar care l-ar putea pune la pământ pe fostul preşedinte

Scandal uriaş pe scena politică! Traian Băsescu e terminat. I-a luat partidul
Traian Băsescu, sursa foto facebook

Lovitură totală pentru Traian Băsescu! Se redeschide un dosar care l-ar putea pune la pământ pe fostul preşedinte. Este vorba despre cel în care sunt anchetate alegerile prezidenţiale din 2009. Atunci, Băsescu l-a învins pe Mircea Geoană.

Traian Băsescu are de tras în justiţie. Curtea Militară de Apel București a confirmat redeschiderea urmăririi penale după ce conducerea Parchetului a infirmat soluția de clasare dispusă de procurorul de caz.

Un colonel de contrainformații militare reclamă că a fost pedepsit exemplar după ce ar fi demascat implicarea unor generali în alegerile prezidențiale din 2009. Procurorii militari au investigat implicarea unor generali în realegerea președintelui Traian Băsescu din 2009.

Este vorba despre Doru Paraschiv. Potrivit datelor din dosar, acesta a reclamat că mai mulți generali și ofițeri de armată s-au constituit într-un grup organizat denumit „Comitet de inițiativă pentru sprijinul realegerii ca președinte a domnului Traian Băsescu”.

Grupul avea ca scop „determinarea și identificarea de modalități de influențare a voturilor în vederea realegerii în cursul anului 2009 ca președinte al României a numitului Băsescu Traian”, conform libertatea.ro.

În plângere se menționa că gruparea coordonată de directorul Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), generalul Marian Hăpău, ar fi orchestrat monitorizarea și interceptarea, fără mandat, a unor persoane care ar fi putut împiedica „realizarea dezideratului”.

Mai mult, este pus sub semnul întrebării și modul de transport și de manipulare a voturilor exprimate de cetățenii români aflați în afara granițelor țării. Potrivit plângerii înaintate procurorilor, „comitetul” era format din patru colonei, un comandor, un amiral și doi generali din cadrul UM 02515 București, un comandor din cadrul UM 01961 Otopeni și un general din cadrul UM 02574 București.

Lovitură totală pentru Traian Băsescu!

Colonelul Paraschiv a susținut această ipoteză și public în cadrul audierilor din 2017 la comisia specială de anchetă a Senatului și a Camerei Deputaților. Aceasta a verificat organizarea alegerilor din 2009.

Paraschiv a declarat atunci că încă din 2009 i-a transmis generalului Hăpău că încalcă legea privind siguranța națională, iar pentru curajul său susține că „am fost executat mișelește”.

Colonelul Doru Paraschiv a fost trecut în rezervă în 2014, după ce în 2013 i-a fost retras certificatul de acces la informații „strict secrete de importanță deosebită” (SSID- secrete NATO).

„DGIA nu are atribuţii pe linia alegerilor. În 25 de ani, de când activez în Direcţie, nu am avut informaţii care să vizeze vreo campanie electorală, nici nu ai putea avea ingerinţă în modul în care se votează”, a declarat în fața comisiei parlamentare generalul Hăpău, citat de News.ro, susţinând că Paraschiv nu are nicio probă.

To Top