Stiri Politice

Lovitură teribilă pentru toţi românii! Pe ce cheltuie banii PSD şi PNL: Asta nu trebuie să se mai întâmple

PNL nu mai are nimic de-a face cu democrația! Acuzații extrem de dure la adresa liberalilor

Lovitură teribilă pentru toţi românii! S-a aflat pe ce cheltuie banii PSD şi PNL. Dezvăluirile care vor produce un scandal uriaş în societate. Opoziţia dă de pământ cu cei din coaliţie şi avertizează. Pentru PSD şi PNL este mai importantă liniştea sinecuriştilor decât stoparea ţepelor resimţite de români.

Ionuţ Moşteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor şi purtătorul de cuvânt al USR, critică decizia PSD şi PNL de a refuza ca Parlamentul să discute solicitările USR de revocare din funcţie a actualilor şefi ASF, respectiv de demarare a procedurii de selecţie pentru o nouă conducere a ANRE.

“Avem două autorităţi de reglementare care nu-şi fac treaba în România: ASF şi ANRE. Asta înseamnă asigurări şi facturi la energie. Incompetenţa conducerii acestor autorităţi duce la găuri în buzunarul fiecărui român. Zi de zi, românii pierd bani.

Acum, s-au trezit cu preţ dublat la asigurări, de peste un an de zile au probleme cu facturile la energie, iar ASF şi ANRE dorm în bocanci. USR a propus demararea a două proceduri, am trimis şi hârtiile în acest sens către Birourile Permanente Reunite, privind pe de o parte selecţia unei noi conduceri la ANRE, iar pe de alta, demiterea şefilor ASF, foarte bine plătiţi, care s-au uitat impasibili cum toată piaţa de asigurări s-a prăbuşit.

Lovitură teribilă pentru toţi românii!

Din păcate însă, în Birourile Permanente Reunite, PSD şi PNL au respins cererea USR ca şi aceste două proceduri să fie discutate şi demarate. Au arătat, încă o dată, că pentru PSD şi PNL este mai importantă liniştea sinecuriştilor de partid decât stoparea ţepelor resimţite de români, zi de zi, lună de lună”, declară Ionuţ Moşteanu.

În privinţa conducerii ANRE, USR a solicitat încă din 9 martie demararea, de urgenţă, a procedurii parlamentare pentru selecţia noilor membri în conducerea Autorităţii, în condiţiile în care mandatele a patru din cei şapte membri ai Comitetului de reglementare al ANRE expiră pe 23 aprilie, după ce au fost prelungite prin ordonanţă de urgenţă.

“Avem o lună de zile în care românii să afle cine ia hăţurile acestei autorităţi. USR a trecut prin Parlament o lege prin care îi obligăm să fie audieri pentru funcţiile de conducere din ANRE, pentru că până acum au fost şefii numiţi în spatele uşilor închise şi aşa ne-am trezit cu domnul Chiriţă, care doarme pe 12.000 de euro pe lună. Asta nu trebuie să se mai întâmple”, precizează Ionuţ Moşteanu.

To Top