Stiri Politice

Lovitură teribilă pentru Nicuşor Dan! Dezvăluiri din interiorul Primăriei. Probleme mari pentru edil

Cutremur la Primăria Capitalei! Se cere demisia, de urgenţă, a lui Nicuşor Dan: 'Ieşi, naibii, odată din universul tău paralel!'
Nicuşor Dan, sursa foto facebook

Lovitură teribilă pentru Nicuşor Dan! Dezvăluiri din interiorul Primăriei Capitalei. Probleme mari pentru edil. Totul se întâmplă după ce Tribunalul București a respins anularea PUZ-urilor din Sectorul 2 și Sectorul 4.

Nicușor Dan declanșase procedura de suspendare a Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare de sector (PUZ). „Sunt bulversat de hotărârea pe care instanța a luat-o. Au fost 26 de alte litigii care vizau PUZ-urile de sector și în care instanța a mers în direcția în care PUZ-urile de sector sunt nelegale. Acest litigiu inițiat de un ONG, ar fi trebuit să fie inițiat de prefect.”, a spus Nicuşor Dan.

În privința altui PUZ (al Zonelor Construite Protejate), Nicușor Dan s-a războit cu Prefectul Capitalei. Ultimul ceruse același gen de lămuriri privind legalitatea acestei documentații.

Surse din PMB susțin că problemele de adoptare ale PUZ-urilor coordonatoare de sector sunt mult mai mici decât cele ale Zonelor Construite Protejate (PUZ ZCP). Acolo suspiciunile de fals grosolan ar plana chiar asupra edilului, conform stiripesurse.ro.

Un lider important al fostului PD, bine implicat în jocurile de culise ale PNL spune că problemele cu iz penal ale lui Nicușor Dan stau la baza tuturor reacțiilor acestuia. „E de înțeles că el (Nicușor Dan, n.r.) se răzgândește atât de des, după ce pare să fi pierdut poziția de favorit al sistemului.

La câte probleme legale s-au acumulat în doi ani la PMB, cred ca s-a speriat destul de tare. Un dosar de abuz în serviciu la Parchet, deschis la sesizarea ANI, nu e deloc o glumă, ba dimpotrivă. De aceea, speră ca postura de victimă pe care și-o asumă, încurajat de Drulă, Orban și Tomac, va mai convinge suficienți bucureșteni să îl voteze.

Însă problema noastră, la PNL, e alta, că noi vedem sondajele. PSD e pentru prima dată, după mulți ani, pe locul 1 în București, iar doamna (Gabriela Firea, n.r.) are un scor comparabil cu al partidului, de aproape 40%, dublu cât cei 3 la un loc (USR, Forța Dreptei și PMP, n.r.).

Bine, la ce disperare e pe Firea, ea în mintea ei și a lui Pandele deja au trecut de mult 100 la 100, dar ca să fim realiști ea își ia voturile partidului și poate foarte puțin peste. Dacă el va fi candidatul lor, așa cum au anunțat, noi clar nu avem șanse de unii singuri, iar într-un singur tur, Firea câștigă fără emoții.

Teoretic însă. Jocul pe care Nicușor îl face e să ne forțeze mâna să îl susținem pentru o nouă candidatură, așa cum pare să fi reușit până acum pe prietenia cu Ciucu.

Însă după demisie (a lui Ciprian Ciucu de la șefia PNL București, n.r.), toată negocierea s-a resetat. Tianu (Sebastian Burduja, n.r.) are prima șansă, mai e Dan (Dan Motreanu, n.r.) care caută susținere în partid, mai e și Rareș (Rareș Bogdan, n.r.), care încă din 2019 râvnea să conducă organizația București, susținut atunci de vechii liberali eliminați de Orban.

Lovitură teribilă pentru Nicuşor Dan!

Problema e că, dacă ne uităm în istorie, vechii PNL-iști nu au câștigat niciodată Capitala, în ultimii 23 de ani, cu omul lor, spre deosebire de noi, care i-am avut pe Băsescu și Videanu.

Însă mai devreme de rotativă nu se vor clarifica lucrurile, pentru că nu știm cu cine vom merge în alegeri, dacă rămâne sau nu Ciucă președinte după ce îl instalăm pe Marcel (Marcel Ciolacu, n.r.) premier. O alianță cu PSD în București poate fi o soluție, însă e și riscantă, pentru că noi stăm jos în sondaje, iar la negocierea listelor nu vor accepta un raport de egalitate. Iar dacă problemele lui Nicușor se agravează, vom continua să decontăm electoral toate eșecurile administrative, după ce l-am adus și susținut doi ani de zile.

Asta pentru că nici nu avem ce să le arătăm oamenilor. Termoficarea și traficul se agravează, deși au fost principalele promisiuni de campanie. Peste astea, mai apar și nenorociri, precum oameni uciși de câini vagabonzi, mai e și blocajul construcțiilor, care afectează firmele și angajații, deci va fi greu”, spune un liberal, conform sursei citate.

To Top