Stiri Politice

Lovitură teribilă pentru Nicuşor Dan! Decizie incredibilă a CCR care vizează Bucureştiul

Scandal total în politică: De când Nicușor Dan și primarii USR respectă legea, mafia imobiliară face foamea

Lovitură teribilă pentru Nicuşor Dan! Decizie incredibilă a CCR care vizează Bucureştiul. Cei de la Curtea Constituțională a României au respins ca neîntemeiată o obiecție de neconstituționalitate formulată de deputați ai grupului parlamentar USR și de deputați neafiliați.

Cei de la USR au atacat la CCR Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, a Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, precum şi pentru completarea art. 64 din Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul

Au contestat reducerea termenelor de reclamație a eventualelor nereguli. ONG-urile ar putea avea la dispoziție un termen limitat pentru a ataca în instanță proiectele imobiliare noi autorizate. Parlamentarii au considerat că 60 de zile pentru formularea cererilor de suspendare a autorizațiilor de construire și maximum un an pentru atacarea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) sunt suficiente.

ONG-urile apropiate de USR au intervenit, în repetate rânduri, în instanță. ”Odată înființate, aceste organizații pot foarte ușor ataca în instantă proiecte imobiliare, pentru că actuala legislație le prezumă interesul și le impune taxe de timbru modice (de ordinul zecilor de lei)”, susţine liberalul Daniel Fenechiu.

Lovitură teribilă pentru Nicuşor Dan!

Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, a Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, precum şi pentru completarea art. 64 din Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, adoptată de Senat în calitate de camera decizională, a fost contestată pe 5 decembrie, la Curtea Constituțională, de 44 de deputați USR și de 13 deputați neafiliați.

Proiectul fusese adoptat încă din data 21 noiembrie. Acesta a fost inițiat de senatorul PNL Daniel Fenechiu și susținut de alți 20 de senatori liberali.

Specialiștii în urbanism și administrație publică susţin că s-ar fi ajuns în acest impas. ”Urmare a demersurilor proprii sau ale ONG-urilor prietene, Nicușor Dan s-a asigurat că Bucureștiul a rămas fără reglementări urbanistice, aruncând într-un haos general procesul de autorizare a lucrărilor de construcții. Practic, de când a devenit primar, Nicușor Dan a blocat emiterea de Planuri Urbanistice Zonale noi în capitala țării. Nicușor Dan a refuzat să promoveze spre aprobare și cele aproape 70 de PUZ-uri care erau deja pe circuitul de aprobare în anul 2020, când acesta a câștigat alegerile locale și a devenit primar”, transmit cei din Urbanism, conform gandul.ro.

To Top