Stiri Politice

Lovește furia poporului! UDMR se teme de revolta populației, pe tema pensiilor speciale

Lovește furia poporului! UDMR se teme de revolta populației, pe tema pensiilor speciale

Kelemen Hunor de la UDMR a vorbit despre faptul că revolta poporului ar putea determina oficialii din Parlament și Guvern să respecte dorința majorității populației.

Vicepremierul Kelemen Hunor, din Guvernul Nicolae Ciucă (PSD + PNL + UDMR) recunoaște că „demagogia și populismul” au provocat haos în societate, iar marea majoritate a populației cere eliminarea veniturilor „speciale”.

„Nu (n.r. – nu e cazul de o prelungire a reformei pentru pensiile speciale). Asta înseamnă că nu vom lua 700 de milioane de euro, plus că problema rămâne tot în brațele noastre și trebuie să o rezolvăm. Dacă am băgat în PNRR, dacă acesta este deadline-ul, trebuie să găsim o soluție până expiră acest termen.

Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: Aici ne-au adus demagogia și populismul

Este o situație extrem de complicată și nedreaptă, dar aici ne-au adus demagogia și populismul, de 12 ani. 80% din populație nu vrea corecția pensiilor speciale, vrea anularea lor”, a comentat Kelemen Hunor, pentru Euronews.

Președintele UDMR simte că poporul fierbe, după ce mai bine de 12 ani a fost amăgit cu promisiuni legate de pensiile speciale, categorie de venituri ce face ca îngrijorările privind nesustenabilitatea sistemului de pensii să fie și mai justificate.

„Nu se poate în acest moment să găsim un numitor comun. Pericolul cel mai mare este să pierdem și banii și, din punct de vedere politic, există și furia oamenilor, că nu am rezolvat ceea ce cu toții au promis 10-12 ani de fiecare dată când erau în opoziție, folosindu-se de acest subiect sensibil și extrem de popular.

Și atunci, pierzi banii și te lovește și furia poporului. Aici este dilema. Din punctul meu de vedere trebuie discutat, negociat de dimineață până seara cu toți cei interesați și trebuie să se găsească o soluție și fiecare trebuie să lase de la el ceva, altfel nu o să meargă, nu se poate rezolva”, a mai transmis Kelemen.

Pensiile speciale mai sunt cunoscute drept „pensii de serviciu” sau „pensii necontributive”.

To Top