Stiri Politice

Liberalii se ceartă pe funcţii! Probleme pentru Nicolae Ciucă în interiorul partidului. Ministrul care nu vrea să-şi piardă portofoliul

Liberalii se ceartă pe funcţii! Probleme pentru Nicolae Ciucă în interiorul partidului. Ministrul care nu vrea să-şi piardă portofoliul
Nicolae Ciuca, sursa foto: facebook

Liberalii se ceartă pe funcţii! Probleme uriaşe pentru Nicolae Ciucă în interiorul partidului. S-a aflat cine este ministrul care nu vrea să-şi piardă portofoliul după rotativa din luna mai. Premierul ar trebui să îi cedeze funcţia lui Marcel Ciolacu de la PSD.

Mai mult, liberalii şi social-democraţii ar trebui să facă si permutările pe ministere. Aici intervin problemele pentru Nicolae Ciucă. Surse Realitatea Plus spun că este scandal uriaș în PNL. În timp ce liberalii spun că acordul coaliției nu se poate modifica, un ministru vrea să-şi păstreze poziţia.

Este vorba despre Marcel Boloș. Acesta susţine că protocolul ar putea fi modificat după o analiză complexă făcută de fiecare partid aflat la guvernare.

Actualul ministru de la Fonduri Europene, Marcel Boloș, îl pune în dificultate pe Nicolae Ciucă. Cere să rămână până la următoarele alegeri la același minister pe care l-a condus din 25 noiembrie 2021. Acesta spune că Acordul coaliției poate fi modificat înainte de rotația din 25 mai 2023.

Reacția vine după ce PSD a cerut modificarea acordului astfel încât să păstreze ministerul Transporturilor. Liberalii ar putea să păstreze ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, condus de Marcel Boloș. „Ca fiecare dintre partidele din coaliție au obiective pe care le urmăresc și e firesc să își facă propriile analize” , a declarat Marcel Boloș, pentru Realitatea PLUS.

Probleme pentru Nicolae Ciucă în interiorul partidului

Întrebat dacă vor avea loc negocieri în acest sens cu partenerii social-democrați și UDMR, actualul ministru a spus că da, dacă este benefic pentu coaliție. “Coaliția trebuie să pună pe masă rezultate concrete pentru români. Dacă se va considera că e loc de mai bine, pot exista argumente ca protocolul să se modifice. E o decizie a conducerii fiecarui partid. Eu am zis ce e in mod rational sa se intample”, a mai spus Marcel Boloş.

Potrivit Acordului politic între cele trei formațiuni politice, alături de minoritățile naționale ce formează coaliția de guvernare, rotativa premierilor urmează să aibă loc pe 23 mai 2023. De la acea dată, liberalii urmează să ocupe portofoliile deținute din noiembrie 2021 de social-democrați și invers. Astfel că fotoliul de la MIPE va fi ocupat până la alegerile din 2024 de un social-democrat.

To Top