Stiri Politice

Klaus Iohannis vrea să rupă coaliţia?! Jocul incredibil al preşedintelui. Alianţa dintre PSD şi PNL, în aer

Cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis?! Bomba momentului pe scena politică. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis vrea să rupă coaliţia?! Jocul incredibil al preşedintelui. Alianţa dintre PSD şi PNL, în aer după ultimele dezvăluiri legate de rotativa de la finalul lunii mai. Conform protocului semnat de către cele două partide, PSD ar urma să preia funcţia de premier prin şeful formaţiunii, Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis ar putea să îi ţină în joc de glezne pe social democraţi. Mai mult, nici PNL nu şi-ar mai dori rocada. Cel puţin asta spune sociologul Alfred Bulai, conform dcnews.ro.

Între președintele PSD, Marcel Ciolacu și președintele României, Klaus Iohannis, a avut loc un schimb de replici în ultima săptămână. Astfel, viitorul politic al Coaliției de guvernare ar fi în pericol.

Sociologul Alfred Bulai vine cu o teorie incredibilă. Iohannis nu mai vrea să-l nominalizeze pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier. „Vor rocada cei de la PSD, dar nu știu dacă tabăra lui Iohannis mai vrea. Aici e o problemă delicată în sensul în care, dacă ține la Nicolae Ciucă, e posibil să nu-și dorească rocada pentru că, dacă Ciucă nu mai e prim-ministru, șansa lui să mai fie șef la PNL este spre zero.

Din punctul ăsta de vedere este o dispută, însă problema este un pic mai complicată pentru că eu cred că Iohannis este personajul care se poate debarasa ușor de multă lume.

Klaus Iohannis vrea să rupă coaliţia?!

Ați văzut că s-a debarasat «frumos» de Ludovic Orban. Frumos în sensul în care, atenție, a fost o relație ca în povești în timpul alegerilor din 2019, nu sugera nimic. Tot președintele l-a apărat pe Florin Cîțu în momentele cele mai urâte ale carierei sale politice – scandalul cu arestarea din SUA, a ieșit cu el, s-a afișat – după care nu a avut nicio problemă să-l dea jos. Nu cred, astfel, că are vreo problemă să-l dea jos și pe Ciucă.

Cineva mi-a atras atenția despre problema cu plagiatul care se îngroașă. Iohannis a ieșit și a zis ceva și cu plagiatele, e Lucian Bode care are niște probleme. Dar la pachet mai este și premierul Ciucă. Iohannis, de câte ori a spus ceva de genul acesta, a dat un semnal să se elibereze niște locuri.

Deci lucrurile sunt mai complicate, dar încă nu mizez pe mare tragedie pentru România pentru că sunt doar simple declarații care nu înseamnă nimic. Nu se întâmplă nimic: PNL și PSD guvernează împreună, n-au nicio treabă, își văd fiecare de șmecheriile și artificiile lor. Nu văd o mare dramă, sunt declarații”, a explicat Alfred Bulai, conform sursei citate.

To Top