Stiri Politice

Klaus Iohannis vrea să ajungă premierul României! Ce plan are președintele: El vizează să mai joace un rol

Klaus Iohannis are în mână o mutare! Ce ar putea face președintele României

Ludovic Orban, liderul Forţa Dreptei a declarat luni în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre preşedintele Klaus Iohannis, că vizează să mai joace un rol, dar nu va mai juca. Orban a mai arătat că şeful statului îşi doreşte o alianţă electorală PNL-SD, care să sprijine un candidat la preşedinţie din partea PSD iar el să se întoarcă preşedinte la PNL şi să fie premier.

Ludovic Orban a declarat despre candidatul dreptei la prezidenţiale că întâi trebuie să vedem care va fi foma coaliţiei de centru dreapta.

Personal sunt partizanul unei coalizări, USR, PMP. De altfel noi şi colaborăm. Cu REPER nu prea colaborăm, noi colaborăm cu USR-ul, într-adevăr, am realizat demersuri comune, am depus moţiuni împreună”, a spus Orban.

Orban, despre Klaus Iohannis: El vizează să mai joace un rol

Despre varianta Cătălin Drulă candidat, Orban a precizat că ar prefera să nu deschidă o discuţie pe acest subiect.

”Dacă mă întrebaţi pe mine, important este să se genereze o coaliţie a forţelor de centru-dreapta. (..) Eu încă consider că bătălia nu este dată, dacă se realizează o construcţie inteligentă, se poate genera o masă critică ca să împiedicăm câştigarea alegerilor de către PSD”, a spus liderul Forţa Dreptei.

Întrebat ce funcţie va avea preşedintele Klaus Iohannis după terminarea mandatului, el a spus: ”El vizează să mai joace un rol, din punctul meu de vedere nu va mai juca niciun rol. El îşi doreşte o alianţă electorală PNL-SD, care să sprijine un candidat la preşedinţie din partea PSD iar PNL să obţină poziţia de premier, să se întoarcă preşedinte la PNL şi să fie premier din partea PNL. Asta îşi doreşte el, eu sunt convins că asta a fost planul lui Iohannis, deşi ultimele voiaje îmi indică mai degrabă, aşa, o încercare de a fructifica toate avantajele funcţiei prezidenţiale, prin destinaţii exotice”, a arătat Orban.

To Top